Hirdetés
. Hirdetés

A Norton már 2011-et számlál

|

Hazánkban is elérhetőek a Norton AntiVirus 2011 és a Norton Internet Security 2011 szoftverek.

Hirdetés

"Az internetezők 65 százaléka esik áldozatul a kiberbűnözők valamely aljas trükkjének" - derült ki a Norton egyik legfrissebb nemzetközi kutatásából. Válaszul a kihívásokra, a Symantec elérhetővé tette új fejlesztéseit. "A kiberbűnözők soha nem pihennek, ezért a felhasználóknak a legjobb védelmi megoldásra van szükségük, hogy valóban biztonságban lehessenek a weben" - mondta Homayoun Sarkechik, a Norton termékek régiós marketing igazgatója.

 

 



A 2011-es Norton termékek továbbfejlesztett tulajdonságai közül az egyik legfontosabb az úgynevezett Reputation Based Security. A hírnévalapú biztonsági technológia ellenőrzi a programok eredetét, majd azonosítja, és blokkolja az új károkozókat. Az 58 millió tagot számláló Norton Community Watch pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a közösséghez tartozó felhasználók összehasonlíthassák letöltési szokásaik kockázatosságát. Ezt egészíti ki a Download Insight 2.0, ami a legagilisabb hírnéven alapuló védelmet nyújtja, minden egyes letöltött fájlt ellenőrizve mielőtt a program futtatását engedélyezné.

A System Insight 2.0, monitorozza az alkalmazásokat, és proaktívan figyelmezteti a felhasználót, ha valamely program túl sok helyet foglal, vagy éppen lelassítja a rendszert. A SONAR 3 pedig azonosítja a gyanús szoftvereket, és veszély esetén automatikusan reagál a felhasználó nevében. A Symantec szerint így biztosítható az új, más biztonsági alkalmazások megbénítását célzó fenyegetettségek elleni azonnali védelem. A biztonsági cég mérései szerint a Norton 2010-es termékekhez képest az új alkalmazások 25 százalékkal kevésbé terhelik az internetes böngészést, és a fájlok másolása során 60 százalékkal kevesebb erőforrást igényelnek.

Külsőségek

A Norton 2011-es termékek a különféle beállításokat valamint a számítógép biztonsági állapotát és a teljesítményét jelző alkalmazásokat egy egységes felületen jelenítik meg, mely némileg új külalakot is kapott. Újdonság az un. Norton Protection Map a főablakon, amelynek segítségével akár percre készen kaphatunk információt a világban éppen felbukkanó új fenyegetettségekről. Emellett a felhasználók egyetlen kattintással érhetik el a Norton további fejlesztéseit: a Norton Online Backup, a Norton Online Family és a Norton Safe Web megoldásokat.

Ingyenes szolgáltatások

Tekintve, hogy minden fertőzött számítógép kockázatot jelenthet egy szélesebb értelemben vett online közösségre, a Norton ingyenes megoldásokkal is előrukkolt a felhasználók fokozottabb védelme érdekében.

Az egyik ilyen ingyenes eszköz a Norton Power Eraser, melynek segítségével a legagresszívabb és leginkább aktuális fenyegetettségeket lehet eltávolítani, például az utóbbi időben sok kárt okozó hamis antivírus programokat. További ingyenes szoftver a Norton Safe Web Lite, mely egy olyan letölthető toolbar, ami még azelőtt azonosítja a kockázatos weboldalakat, mielőtt azok problémát okozhatnának. A Facebook felhasználók számára a Norton Safe Web for Facebook ellenőrzi a megosztott linkek eredetét, és jelzi, hogy biztonságos-e azokra rákattintani. A Norton Online Family megalkotásakor pedig a Norton kifejezetten a családokra gondolt. Az ingyenes, online elérhető alkalmazás segítségével a szülők nagyobb biztonságban tudhatják a csemetéiket az internetes veszélyekkel szemben.

A cikk testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.