Hirdetés
. Hirdetés

A porszívócég szigorúan titkos projektje megváltoztathatja az életünket

|

Főleg a háziasszonyokét.

Hirdetés

A Dyson szingapúri központú multinacionális technológiai vállalat nemrégiben felfedte egy "szigorúan titkos" projektjét, amelyen a háztartási munkákat végző robotokkal dolgozik.

Bár a robotporszívóinak köszönhetően már voltak a társaságnak robotikai tapasztalattal, a Dyson azt mondja, hogy új mérnöki csapatokat tervez felállítani az Egyesült Királyságban és Szingapúrban, amelyek feladata egy sor háztartási robot kifejlesztése lesz - írja a DigitalTrends.

Hirdetés

Bár a robotikai projektet szigorúan titkosnak nevezte, Dyson elismerte, ahhoz, hogy a vállalat a legjobb mérnököket vonzza - összesen 700 szakembert kíván felvenni -, fel kell fednie ambícióit az egyre nagyobb verseny jellemezte ágazatban.

"Olyasmit próbálunk elérni, ami nagyon-nagyon összetett, amit eddig még senki sem ért el" - mondja a cég terveit bemutató videóban az egyik mérnök. Az ilyen megjegyzések arra utalnak, hogy a Dyson tényleg nagy fába vágta fejszéjét, és olyan hasznos robotokkal kíván előállni, amelyek képesek hatékonyan elvégezni egy sor háztartási feladatot. Az ebből származó haszon a cégnek, de az eszközeit használóknak (főleg a háziasszonyoknak) hatalmas lehet.

Amit nem szeretnének, az a tervezett elektromos autóval kapcsolatos nehézségek megismétlődése. Azt a projektet 2017-ben mutatták be, de két évvel később, a becslések szerint 3 milliárd dollár elköltése után elvetették. A cégalapító James Dyson akkor azt mondta, hogy csapata egy fantasztikus elektromos autót épített, de a vállalat úgy döntött, hogy feladja a fejlesztést, mert az kereskedelmi szempontból nem volt életképes.

A robotika területe egyértelműen másfajta kihívást jelent, de mivel a Dysonnak megvan az az előnye, hogy meglévő kutatásait új háztartási eszközök fejlesztésére tudja alkalmazni, úgy tűnik, reálisabb esélye van arra, hogy kézzelfogható előrelépést érjen el legújabb vállalkozásával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.