Hirdetés
. Hirdetés

A Qualcomm már az új Windowsra készül

|

A cég mérnökei nagy erőkkel dolgoznak a Snapdragon chipek fejlesztésein. A cégvezetők abban bíznak, hogy a Microsofttal kötött együttműködés révén új piaci szegmenseket hódíthatnak meg.

Hirdetés

 

A Qualcomm kedden jelentette be, hogy olyan szoftveres fejlesztésekbe kezdtek, amelyek révén az általuk gyártott chipek az eddiginél több operációs rendszert támogathatnak majd - köztük a Microsoft bemutatás előtt álló, mobileszközökre, táblagépekre és személyi számítógépekre fejlesztett Windows operációs rendszerét.

A Qualcomm olyan eszközök és fejlett Snapdargon-funkcionalitások kifejlesztésén dolgozik, amelyek révén sikerrel megnyerheti magának a windowsos fejlesztőket - nyilatkozta Rob Chandhok, a Qualcomm Internet Services elnöke.

A Snapdragon chipeket elsősorban okostelefonokban, tabletekben és más mobileszközökben használják. A gyártó lapkái a legtöbb Windows Phone 7 operációs rendszert futtató okostelefonban megtalálhatók; a Hewlett-Packard (HP) a közelmúltban jelentette be, hogy az ARM-architektúrára épülő dupla magos Snapdragon APQ8060 processzorokat fogja beépíteni következő táblagépébe. A Microsoft vezetői januárban közölték, hogy a Windows legújabb változata ARM-kompatibilis lesz, a Qualcommot pedig kiemelt fejlesztői partnereik között nevezték meg.

Chandhok arra számít, hogy az új Windows - ahogy a legtöbb, ma használt mobiloperációs rendszer - a böngészőtechnológia és a webes szolgáltatások köré épül majd. A szakember hangsúlyozta: évről-évre egyre több mobil eszköz kapcsolóik a világhálóhoz, és a Qualcomm szeretné biztosítani, hogy az olyan új technológiák, mint a HTML5 tökéletesen működjenek azokon az eszközökön, amelyek az általuk gyártott chipeket használják.

A Microsof új operációs rendszerét használó táblagépek „remek lehetőséget biztosítanak a számunkra, hogy új piaci területre lépjünk" - hangsúlyozta Chandhok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.