Hirdetés
. Hirdetés

A Red Hat is virtualizál

|

Már kapható az a Red Hat virtualizációs platform, amely átfogó menedzsment eszközöket nyújt szerver-telepítéshez, kisvállalati környezettől a felhő infrastruktúráig.

Hirdetés

Megjelent a Red Hat Enterprise portfólión belüli legújabb termék, a Red Hat Enterprise Virtualization for Servers. A Red Hat Enterprise Virtualization for Servers terméket úgy tervezték, hogy lehetővé tegye a virtualizáció teljes befogadását, elejétől a végéig átfogó megoldást nyújtva egy önálló hypervizor és a hatékony virtualizációs menedzsment kombinálásával.

A Red Hat még 2009 februárjában bejelentette az Enterprise Linux operációs rendszer platformra épülő Red Hat Enterprise Virtualization portfólió bevezetésére vonatkozó terveit. 2009 júniusában a béta verzió világszerte elérhetővé vált. A béta verzió nagy vállalati ügyfeleivel – mint a Comvivával, Host Europe-pal, NTT Communications-zel, Qualcomm-mal és Swisscom-mal - való kiterjedt együttműködés eredményeképpen alakultak ki a terméknek azon javított képességei, amelyek lehetővé teszik, hogy a cégeknek a heterogén virtualizációs és felhő környezetek kialakítására és menedzselésére vonatkozó igényeinek is eleget tegyen. Az ULX Magyarországon is számos vállalati pilot projektet indított a RHEV tesztelésére.

2009 szeptemberében a Red Hat bevezette a Red Hat Enterprise Virtualization alapját képző Red Hat Enterprise Linux 5.4-et, amely következő generációs Kernel-based Virtual Machine (KVM) virtualizációs technológiát nyújt.

A cég most a portfólió következő elemét mutatja be, a Red Hat Enterprise Virtualization for Servers-t, amely a következő komponenseket tartalmazza:

Red Red Hat Enterprise Virtualization Hipervizor:


Különálló, könnyűsúlyú, magas teljesítményű hipervizor, amelyet Linux és Microsoft Windows virtuális szerverek valamint asztali számítógépek számára terveztek. Stabil virtualizációs alapot nyújt felhők alkalmazásához és más kifejezetten dinamikus informatikai környezetekhez. A KVM technológia használatával a hipervizor magas teljesítményt és biztonságot nyújt a memória-megosztás technológiájával kombinálva, amely vendégrendszerek számára hatékonyabb konszolidációt, illetve olyan vállalati elemeket tesz lehetővé, mint az éles migráció (live migration).

Red Hat Enterprise Virtualization Manager for Servers:

Linux és Microsoft Windows szerverek konfigurálására, provizionálására, és szervezésére szolgáló platform. Olyan ügyfelek számára tervezték, akik szeretnék a nagyméretű virtualizációs telepítésekkel járó költségeket, komplexitást és időt csökkenteni. A Virtualization Manager képessé teszi az ügyfeleket arra, hogy hatékonyan irányítsanak egy virtualizált infrastruktúrát, menedzsment-képességeinek, és erős kereső valamint csoportosító sajátosságainak gazdag tárháza révén.

Az asztali számítógépekre, azaz a desktopra kifejlesztett Red Hat Enterprise Virtualization béta verzióban marad egyenlőre és várhatóan 2010 elején lesz általánosan hozzáférhető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.