Hirdetés
. Hirdetés

A rohamlaptop

|

Fura szerzet a Vye notebook. PDA-nak túl nagy, PC-nek túl kicsi. Lélegzetelállító a felépítése, és az ára sem vészes.

Hirdetés

A legmegdöbbentőbb mindenképpen a kis Vye mérete. Egy nagyobb jegyzetfüzet, vagy kézikönyvhöz hasonlítható, súlya pedig mindössze 960 gramm. Ezért persze le kell mondani az olyan kényelmi funkciókról, mint a mindkét oldalon elhelyezett Ctrl, Shift és Alt billentyűk, és a klaviatúrát is inkább a törékeny kezű hölgyek használhatják gördülékenyen. Tapipadja is kisebb mint a szokásos, ennek kompenzálására azonban a képernyő mellett egy 5 irányba mozgatható pointert, illetve külön scroll-, és bal/jobb egérgombot helyeztek el. Ráadásul érintőképernyős, ezért ha azt aktiváljuk, akár tábla-PC-ként is használható, mivel a 7 colos LCD kifordítható, s így ráboríthatjuk a billentyűzetre.

A tesztgépünkben 500 MHz-es AMD Geode processzor dolgozott, ez érezhető volt, a Vye sebességétől senki sem kezd majd szédülni. Ennek ellenére 1 gigabájt memória és egy 80 gigabájtos merevlemez, valamint egy alaplapra integrált grafikus kártya került bele, ezért ideális lehet filmnézésre, zenehallgatásra, vagy például fotóink hordozására is.

Méretéből kifolyólag nincsen benne CD, vagy DVD-lejátszó, pláne író, ilyen eszközt legfeljebb a két USB 2.0 csatlakozóján keresztül drótozhatunk a gépre. Emellett SD és MMC memóriakártyákat tud fogadni, így ha filmet néznénk rajta, először ezeket a "bejáratokat" használhatjuk.

? Megoldás mindazoknak, akik szívesen feláldozzák a számítási kapacitást a mobilitás oltárán ť
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.