Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung és a mobil jövő

|

A dél-koreai cég bemutatta 1 GB-os S-SIM kártyáját, de 2010-re ennek a sokszorosát jósolja. Készüljünk az 5 GHz-es mobilprocesszorokra!

Hirdetés

A következő évek során a mobilkészülékek drámai változásokon mennek keresztül. Az erősebb processzorok és nagyobb tárkapacitás mellet új technológiák sora jelenik majd meg, a készülékek például alapfunkcióként folyamatosan monitorozzák majd tulajdonosuk egészségi állapotát; de azért telefonálni is lehet majd velük - nyugtatta meg az érdeklődőket Kang-Hun Lee, a Samsung Next-Generation Terminals Team alelnöke a cég jövőbeni terveit illetően.

Lee elmondta, hogy vállalata főleg a multimédiás alkalmazásokra kíván fókuszálni. Ennek kapcsán 2010-re az újabb készülékekben 5 GHz-es mobilprocesszorokat és 10 GB-os flash memóriákat, valamint 20 GB-os merevlemezes tárolókapacitást jósolt, amire szükség is lesz, hogy kihasználhassuk a hajlékony vagy éppen holografikus kijelzők által nyújtott lehetőségeket. A beépített kamerák is fejlődnek, az évtized végére Lee szerint semmi akadálya nem lesz annak, hogy készülékünkkel 3D-s és holografikus felvételeket készítsünk.

Az újabb telefonokat újfajta üzemanyagcellák vagy éppen napelemek működtetik majd, és a telefonok gond nélkül fognak közlekedni a különböző hálózatok (például a mobil WiMax) között. A Samsung közelebbi, 2007-es terveiben is szerepel egy olyan GSM eszköz piacra dobása, amely rendelkezik mobil Wimax támogatással, és szintén jövőre jelenik meg 1GHz-es, StrongArm elnevezésű mobilprocesszoruk is. Kínában már megjelent az SCH-W579 duál GSM-CDMA telefon - a 2 megapixeles kamerával, MP3 lejátszóval és Bluetooth támogatással rendelkező készülék egyelőre más piacokon még nem érhető el.



A 2004-es, 128 MB-os S-SIM kifejlesztése után a Samsung érte el a piacon először az egy GB-os álomhatárt az 1GB S-SIM-mel múlt év júniusában; most más Smart Card fejlesztőkkel együttműködésben bemutatta a nagyközönségnek az 1 GB multimédiás S-SIM-et. A SIM kártya egy IC alapú Smart Card, amely a GSM hálózatokban arra használatos, hogy azonosítsa a felhasználókat. A nagyobb adattárolási kapacitást és nagyobb sebességű átvitelt egy külön memóriakártya helyett a system-in-package (SiP) rendszer a két funkciót egyesítve éri el, így a magas gigabájt-sűrűség és a flash memória nem jelenti a megszokott SIM kártya méretének növekedését.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.