A Samsung maga alá gyűrte az Apple-t

|

Kínában jóval több Samsung okostelefont adtak el, mint iPhone-t.

Kína a tech szektor minden területén jelentős és egyben jövedelmező piacnak számít. Nem kivétel innen az okostelefonok kategóriája sem, ahol ráadásul az általunk ismert gyártók mellett rengeteg helyi vállalat is kínál olcsó androidos telefont. Mi általában úgy tudjuk, hogy vagy a Samsung, vagy az Apple előzte meg egy kicsivel a másikat az eladásokban, azonban úgy tűnik, Kína egy egészen más téma. 

Hirdetés

A Yonhap News of Korea értesülései szerint a Samsung jelentősen odacsapott az Apple-nek, ugyanis a régióban 15,3 millió okostelefont értékesített az idei második negyedévben. Ezzel szemben az almás cégnek mindössze 3,4 milliót sikerült eladni Kínában. 

Kínában a második negyedévben összesen 78,8 millió okostelefont adtak el, amiből a Samsungnak 20, az Apple-nek 4,3 százalék jutott. Az Apple-t olyanok előzték meg népszerűségben, mint a Xiaomi, a Lenovo, a Huawei vagy a ZTE. A helyzet megoldása az Apple számára az olcsó iPhone lehet, amit iPhone 5C néven emlegetnek jelen pillanatban. 

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.