Hirdetés
. Hirdetés

A Savvion felvásárlásával erősít a Progress

|

A Progress Software hétfőn jelentette be, hogy közel 49 millió dolláros áron felvásárolta a BPM-megoldásokat szállító Savviont. Az IBM a piaci konkurens Lombardi Software-re vetett szemet.

Hirdetés

A Progress Software hétfőn jelentette be, hogy közel 49 millió dolláros áron felvásárolta a BPM-megoldásokat szállító Savviont. A kaliforniai Santa Clarában székelő Savvion tizenöt éve érdekelt az IT-piacon; vezető szoftveres megoldását olyan alapvető üzleti folyamatok feltérképezésére és nyomon követésére használják, mint a megrendelések teljesítése vagy a munkaerő-felvétel. A vállalat portfoliójában számos szoftvercsomag szerepel: többek között az egészségügyben, valamint az energetikai- és pénzügyi szektorban is alkalmazzák megoldásaikat.

A Savvion technológiáját a Progress, bizonyos minták és korrelációk kiszűrésére, valamint a szükséges módosítások elvégzésére is alkalmas, valós idejű hálózati aktivitás-monitorozó (Business Event Processing, BEP) rendszerével együtt fogják felhasználni.

A Complex Event Processing (CEP) néven is ismert hasonló rendszerek gyártói és forgalmazói között olyan befolyásos cégek is megtalálhatók mint az IBM vagy a Tibco. A technológia egyebek mellett a pénzügyi rendszereket fenyegető csalások kiszűrésére és a szállítási rendszerek ellenőrzésére is alkalmas.

A Progress az akvirációt megelőzően számos körülményt mérlegelt; John Bates, a vállalat vezérigazgatójának beszámolója szerint, elsősorban azért döntöttek a Savvion beolvasztása mellett, mert a cég szoftverei "eseményközpontú" megoldásokat tesznek lehetővé. "A Savvion rendszere nem csak a folyamatok összehangolására, de a felhasználóknak a munkafolyamatba történő bevonására is képes" - írta egyik blogbejegyzésében.

A felvásárlásra alig néhány héttel azután került sor, hogy az IBM bejelentette a Savvion egyik legfontosabb piaci riválisával, a Lombardival kapcsolatos akvirációs szándékát.

Sandy Kemsley piaci elemző értékelése szerint a Progress lépése kimondottan ügyes húzás volt, mivel "a Progress aktuális portfoliójába tartozó termékek kiválóan alkalmasak a kárfelmérésre, de a gyors reagálást, beavatkozást nem teszik lehetővé", írta, hozzátéve, a BPM-megoldások adoptálásával jelentősen fejleszthetik rendszereik hatékonyságát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.