Hirdetés
. Hirdetés

A siker kulcsa az ügyfél- és adatcentrikusság

|

Készülj fel, hogy meg tudd válaszolni a még nem ismert kérdést is! A strukturálatlan és a strukturált adatok egységes kezelése, valamint az ezeket komplex módon kezelni képes szakemberek fogják eldönteni, hogy sikeres lesz-e egy cég vagy sem.(X)

Hirdetés

Óriási lehetőség rejlik a Big Datában, de a nagy mennyiségű adat önmagában még kevés, szükség van a kibővült adatvagyon hatékony és komplex értelmezésére és aktiválására – véli Gombár György, a Teradata Magyarország ügyvezető igazgatója. Mint elmondta, sok olyan cég van ma Magyarországon, amelyik nem gyűjt minden, üzleti értelemben értékes adatot ügyfeleiről, vagy ha gyűjti is, nem rendelkezik a megfelelő analitikai képességgel azok értelmezésére és üzleti céljainak megvalósítására. A vállalatok azzal általában tisztában vannak, hogy a növekedő komplexitású vállalati adatvagyont érdemes folyamatok irányítására hasznosítani, azonban gondot okoz, hogyan kezdjenek bele egy ilyen projektbe.

 

Az igazgató szerint a hatékony és sikeres cégek közös jellemzője (eBay, Amazon, Apple), hogy az adatok központi szerepet játszanak a vállalat működésében. Ha ezt az adat- és ügyfélcentrikus gondolkodásmódot sikerül megvalósítani, akkor már csak három dologra van szükség: megfelelő analitikai szakemberre (Data Scientist), megfelelő technológiára és megfelelő folyamatokra.

Hirdetés

Az adattárházakban tárolt strukturált adatok felhasználása ma már nem újkeletű, azonban még mindig újdonság az online clickstream analitika, a hálózati adatok, vagy az ügyfél-elvándorlás irányának feldolgozása és ezek integrált vizsgálata. Az online világ terjedése miatt szükséges azon IT-feltételek biztosítása, melyek lehetővé teszik a változó környezetből származó strukturált és strukturálatlan adatok elemzését és kiaknázását. A Teradata Unified Data Architecture megoldást nyújt ennek a komplex feladatnak a hatékony elvégzésére.

A Teradata Aster Discovery Platformja lehetőséget ad arra, hogy a megfelelő gondolkodású analitikai szakember megsejtse: a rengeteg felhalmozott strukturálatlan adatban hol rejlik üzleti érték. Az igazgató szerint szükség van ilyen üzleti, analitikai gondolkodású és az IT-t is biztonsággal kezelő szakemberekre, akik nemcsak technológiailag képzettek, de képesek az üzlet fejével is gondolkodni. Felismerve ennek fontosságát, a Teradata 2013-ban energiát fektet majd abba, hogy ilyen típusú képzés induljon Magyarországon.

 

Ezek a szakemberek képesek lesznek a Teradata Aster megoldásával a strukturálatlan adatvagyont és az adattárházakban tárolt strukturált adatvagyont úgy feldolgozni, hogy tisztában vannak azzal, hol kell az értéket keresni, hogyan lehet ezeket a vállalati folyamatok vezérlésére felhasználni és versenyképessé tenni a vállalatot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.