Hirdetés
. Hirdetés

A Sony duplázza szlovák LCD TV gyárainak termelését

|

A nyitrai üzembe 1200 embert vesznek fel.

Hirdetés

A bővítés az év végéig fog lezajlani, s ezzel a szlovák gyár a Sony legnagyobb síkpaneles gyártósora lesz.

A Sony 2006 áprilisában nyitotta meg első LCD-tévé üzemét Trnavában, de a létesítmény hamar elérte a kapacitása maximumát, s azt már nem lehetett tovább bővíteni. Ekkor döntött úgy a japán cég, hogy Nyitrán is létesítenek egyet, amit 2007 augusztusában meg is tettek. A két gyár együtt évente 2 millió készüléket állít elő.

 

sony_lcd_tv_nyitra.jpg

A bővítés hatására a kombinált eredmény 4 millió tévére nő, azaz megduplázódik. Ez természetesen új munkahelyekkel jár, azaz 1200 embert vesznek fel a meglévő 2300 mellé.

Az LCD-tévék iránti folyamatos keresletnövekedésre a gyártó cégek kapacitásnöveléssel reagálnak - azaz újabb gyárakat építenek a világ több pontján. A piacon lévő árverseny miatt viszont érdemes a gyártást Európában tartani, így nem sújtják a tévéket behozatali vámok és egyéb szállítási költségek. A Nyitrai gyár termékei is az európai piacot látják el, kiegészülve egy barcelonai Sony-üzem termékeivel.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.