Hirdetés
. Hirdetés

A szlovének az MMS-küldés bajnokai

|

Itthon a lakosság 79 százaléka használ mobilt, 46 százalék szokott SMS-t küldeni. Az MMS-t csupán 3 százalék használja.

Hirdetés

A GfK Csoport 2007 január-februárjában a mobiltelefon-használati szokásokat vizsgálta tíz közép- és kelet-európai országban. A felmérés tanúsága szerint négyből hárman rendelkeznek mobiltelefonnal. A tízből csupán négy országban - Bulgária (59 százalék), Ukrajna (62 százalék), Románia (63 százalék) és Oroszország (68 százalék) - marad el a mobiltelefon-ellátottság aránya a 75 százalékos régióbeli átlagtól. Hazánkban a lakosság 79 százaléka rendelkezik mobiltelefon-készülékkel, ami megelőzi Horvátországot, Szlovákiával pedig azonos szinten áll.

A felmérés eredményei alapján megállapítható, hogy a többség mind a tíz országban egy készülékkel rendelkezik. Egyedül a Cseh Köztársaságban haladja meg a 10 százalékot azoknak az aránya, akik kettő vagy ennél több készülékkel rendelkeznek. Magyarországon - Ausztriához, Oroszországhoz és Ukrajnához hasonlóan - ez az arány 5 százalékos.

A rövid szöveges üzenetek (SMS) küldését tekintve legaktívabbnak a szlovének bizonyultak: itt a megkérdezettek 79 százaléka küld naponta legalább egy SMS-t. Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában és Ukrajnában szintén meghaladja a régióban mért 60 százalékot azoknak az aránya, akik napi rendszerességgel SMS-eznek. Magyarországon a napi SMS-aktivitás - Romániához hasonlóan - a válaszadók 46 százalékára jellemző. Ennél is alacsonyabb a naponta SMS-t küldők aránya Ausztriában (36 százalék) és Bulgáriában (33 százalék).

A naponta legalább egy SMS-t küldők körében folytatott megkérdezés során kiderült, hogy az egy nap elküldött üzenetek száma Horvátországban a legmagasabb: itt átlagosan 5,4 SMS-t küldenek a szolgáltatást napi rendszerességgel használók. A dobogó második fokán Oroszország áll napi 4,5 SMS-sel, a harmadik helyen pedig Csehország és Ausztria osztozhat napi 4,2-es átlaggal.

grafikon.jpg

Az MMS-küldésben szintén Szlovénia jár az élen 24 százalékos aránnyal, ami több mint duplája a régióban mért 11 százalékos átlagnak. Multimédiás üzenetek küldésében második helyen Ukrajna (16 százalék), harmadik helyen pedig Szlovákia (13 százalék) áll.

Magyarországon egyelőre a lakosság 3 százaléka küld napi rendszerességgel MMS üzenetet.

A GfK Csoport 2007 január-februárjában 10 európai országban végzett felmérést a 15 évnél idősebb korosztály körében a mobiltelefon-használati szokásokról. Az országonként 1000 fő megkérdezésén alapuló kutatásban Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna vett részt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.