Hirdetés
. Hirdetés

A támadók nem az IE 8-at ajánlják!

|

Az Internet Explorer 8 lebuktatja a hamis hivatkozások zömét. A többi böngésző csak a nyomában kullog.

Hirdetés

Az NSS Labs immáron harmadik alkalommal vetette alapos vizsgálat alá a legelterjedtebb böngészőknek a friss változatait - Internet Explorer 8, Safari 4, Firefox 3.5, Chrome 4 és Opera 10 -, hogy összehasonlítsa azokat a védelem szempontjából.  A 18 napon át összesen 74 alkalommal elvégzett tesztben újabbnál újabb megtévesztő URL-címekkel bombázták a böngészőket, amely versenyben az Internet Explorer 8 vitte el a pálmát 85 százalékos eredményével (a felmérés PDF formátumban teljes egészében az NSS oldalán olvasható).

 

ie8-nsslabs.jpg


Ráadásul a szoftver egymaga több megtévesztő célú rosszindulatú kártevőt hatástalanított, mint négy legnagyobb vetélytársa összesen. A második helyen holtversenyben a Safari és a Firefox végzett 29-29 százalékkal, míg a Chrome 17 százaléka már a dobogóra sem volt elég, az Opera pedig 1 százalék alatti teljesítményével az utolsó helyet szerezte meg.

Lemaradó Opera

A 2009 júliusában lezajlott teszteléshez képest az egyes böngészők eredményei csak kis mértékben változtak, az Opera kivételével mindegyik résztvevő kisebb-nagyobb mértékben javított teljesítményén. Az akkori versenyben az IE8 81 százalékot ért el (+4 százalék), majd azt követte a Firefox 3 27 százalékkal (+2 százalék), a Safari 4 21 százalékkal (+ 7 százalék), a Chrome 7 százalékkal (+10 százalék), és az Opera kevesebb, mint egy százalékkal (nincs változás). Vagyis összességében a védelem tekintetében a legnagyobb javulást a Chrome és a Safari fejlesztőinek sikerült elérniük, míg az is egyértelműnek látszik a felmérés alapján, hogy az Opera készítői nem izzadtak meg a nagy munkába.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.