Hirdetés
. Hirdetés

A tavalyinál jobb eredmény a Samsungnál

|

Az elektronikai cikkek egyik vezető gyártója az idei harmadik negyedévben jobb eredményt ért el a tavalyinál, és jövőre további növekedést vár a PC-, LCD- és mobiltelefon-piacon.

Hirdetés

Az év harmadik negyedévében a Samsung Electronics eladási- és profitmutatói egyaránt növekedtek, ami elsősorban az alkatrészek és késztermékek iránt mutatkozó kereslet növekedésének tudható be. A vállalat 2010-ben további keresletnövekedést vár globálisan, ezért előrehozott néhány befektetést, amit eredetileg csak jövőre tervezett.

A júliustól szeptemberig tartó időszakban 30 millió dollár volt az árbevétel, ami 18 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest, nettó üzleti eredmény szempontjából pedig háromszoros erősödés. A Samsung nem tette közzé a nettó nyereség számait. Az eredmények a vállalat mind a négy üzletágában növekedést mutattak.

A félvezetőket gyártó részlegben a PC-kben használt DRAM memóriachipek és a NAND flash memóriák ára egyaránt emelkedett az időszakosan megnőtt kereslet miatt. A Samsung 26 százalékkal több LCD-panelt szállított a Q3-ban, mint egy évvel korábban. A legfontosabb megrendelők a laptop- és monitorgyártó cégek voltak, de a karácsonyi szezonra készülő TV-gyártók is többet vásároltak, valamint Kínában is jó eredmények születtek. A telekommunikációs részleg 60,2 millió mobiltelefont értékesített, bár az átlag eladási ár itt 3 százalékkal 120 dollárra csökkent. A PC-k, TV-k és egyéb szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártó digitális média részleg a tavalyi visszaesés után idén újra nyereséges lett. A síkképernyős TV-eladások 24 százalékkal nőttek.

A 2010-es tervek kapcsán a vállalat vezetői elmondták, továbbfejlesztik a félvezetők és az LCD-kijelzők gyártását, és előrehoznak néhány jövőre tervezett befektetést. Robert Yi, a Samsung pénzügyi részlegének alelnöke elmondta, a gazdaság talpraállásával párhuzamosan szinte minden területen kétszámjegyű növekedést várnak 2010-ben, ezért pozitívan tekintenek a jövőbe.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.