Hirdetés
. Hirdetés

A tavaszi Windows 10-frissítés legjobb rejtett újdonságai

|

Közel három hetes halasztást követően végre itt van az immár April 2018 Update-nek nevezett legújabb Windows 10-változat.

Hirdetés

A Windows 10 tegnap megjelent legújabb frissítése, az April 2018 Update (1803-as verziószám) számos finomítást tartalmaz a nagyobb továbbfejlesztések mellett. Ezek közé tartozik a Microsoft által rólunk gyűjtött adatok egy kattintással való törlése. Az operációs rendszer megjelenése óta folyamatosan kifogásolják a felhasználók, hogy a szoftvergyártó óriás telemetrikus módszerrel információkat gyűjt arról, hogy miképpen használják a Windows 10-et. Most a már korábban meglévő adatvédelmi beállításokat kiegészítve, a Microsoft elhelyezett egy törlő gombot a Gépház segédprogram Adatvédelem moduljának Visszajelzés és diagnosztika lapján, amely eltávolítja az összes, a Microsoft által a számítógépünk működéséről összegyűjtött adatot.

Hirdetés

Egy másik nagyon hasznos új szolgáltatás a tavaszi frissítésben, hogy a két grafikus kártyát tartalmazó hordozható számítógépeken kiválaszthatjuk, hogy az egyes appok melyik adaptert használják: a gazdaságos energiafogyasztású, de kisebb teljesítményű, integrált GPU-t, vagy a nagyobb teljesítményű, de emiatt lényegesen többet fogyasztó, diszkrét grafikus kártyát.

Azok fogják üdvözölni a következő újítást, akik dokumentumaikban többféle betűtípust kívánnak alkalmazni, és nem elégednek meg az operációs rendszer által nyújtott alapválasztékkal. A Microsoft ugyanis lehetővé tette, hogy további betűkészleteket töltsünk le számítógépünkre a Microsoft áruházból. Egyelőre nem túl nagy a választék, de a vállalat ígérete szerint a kínálat bővülni fog.

Jelenleg a Bluetooth párosítás egy Windows 10-es személyi számítógépen úgy történik, hogy a Gépház segédprogramban megnyitjuk az Eszközök modult, és a Bluetooth- és egyéb eszközök lapon a + ikonra kattintva elindítjuk a párosítási folyamatot, majd a csatlakoztatni kívánt eszközön szintén megcsináljuk ugyanezt.

Az April 2018 Update részben kiszedi a folyamatból a Windowst: amikor párosítást kezdeményezünk egy eszközről, az operációs rendszer egy értesítést jelenít meg, és megkérdezi, hogy el akarjuk-e fogadni a kérést. Ez a funkció rendkívül kényelmessé teszi a párosítást az otthonunkban, azonban például egy zsúfolt repülőtéri váróteremben vagy más közösségi helyeken a funkció ösztönözheti a rosszindulatú kapcsolódási próbálkozásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.