Hirdetés
. Hirdetés

A tavaszi Windows 10 újdonságai

|

Ezekre az új funkciókra számíthatnak a vállalatok a következő nagyszabású frissítésben.

Hirdetés

Joe Lurie, a Microsoft marketingmenedzsere blogbejegyzésében ismertette az operációs rendszer következő változata vállalatoknak szánt új funkcióit. 

A Windows alapállapotba állítása a felhőből való letöltéssel
Ezzel a szolgáltatással lehetővé válik a Windows 10 helyreállítása oly módon, hogy a felhőből letölthetők a szükséges fájlok, ami gyorsítja a műveletet. A korábbi verziók esetében a Windows újraépítése helyben tárolt fájlok felhasználásával történt. Nagyon jó hír az is, hogy a 2004-es kiadásnál a felhasználók a jelenleg telepített bulidet tölthetik le az internetről.

Hirdetés

Rövidebb leállás, a hálózat hatékonyabb kihasználása funkciófrissítések telepítésekor
Lurie szerint a 2004-es változat esetében tovább csökken az offline töltött idő az 1703-as verzió átlagos 80 percéről kevesebb mint 20 percre. A frissítési folyamat nagy része a háttérben zajlik, és csökkentették a felhasználót által a művelet során elvégezni szükséges beavatkozások számát is. 

Egy eszközkészlet pedig segít a letöltés során a hálózati erőforrások hatékonyabb kihasználásában, aminek különösen a sok frissíteni kívánt számítógéppel rendelkező vállalatok vehetik majd jó hasznát. A szolgáltatás dinamikusan ki fogja választani, hogy mely eszközök kapják meg először a frissítést.

Ügyel a biztonságra az Application Guard
Az Application Guard azáltal segít megvédeni a felhasználókat és eszközöket a régi és új veszélyektől, hogy konténereket használ a nem megbízható forrásból származó fájlok megnyitására.

A teljes nevén Windows Defender Application Guard (WDAG) funkció, amely az Edge böngésző eredeti, EdgeHTML alapú verziójában debütált, izolálja a vállalati IT-részleg által megadott webhelyeket, hogy megvédje az alkalmazottakat a potenciális támadásoktól. A Chromium-alapú Edge bétafunkcióként támogatta a WDAG-ot 2019 augusztusa óta. A technológia használatához Windows 10 Pro vagy Windows 10 Enterprise változat futtatása szükséges. A Windows 10 2004 lehetővé teszi az Edge kiterjesztések számára, hogy egy WDAG konténerben fussanak.

Egyelőre fogalmunk sincs arról, hogy mikor jelenik meg a Windows 10 következő funkciófrissítése. A 2004-es szám áprilisi dátumra utal, de korábbi változatnál is előfordult már, hogy nem a számozásának megfelelő hónapban jelent meg, és különben is, azért lett 2004 a verziószám, mert a Microsoft nem akarta, hogy a felhasználók összetévesszék az operációs rendszert a Windows Server 2003-mal. A tomboló koronavírus-járvány közepette pedig nagyon is valószínű egy későbbi, például májusi időpont.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.