Hirdetés
. Hirdetés

A Teams is év végi könnyítésekkel lohol a Zoom után

|

A Microsoft a Hálaadás-nap idejére 24 órás ingyenes videobeszélgetési lehetőséget ajánl. Összesen 300 ember csatalkozhat be a beszélgetésbe, és egyszerre akár 49-en is képernyőn lehetnek.

Hirdetés

Egész Észak-Amerika a Hálaadás-napra készül, és boldogabb időkben ilyenkor a hatalmas ország legtávolabbi csücskéből is útra keltek a rokonok, hogy ezen a fontos ünnepen (amelyet minden év novemberének negyedik csütörtökjén ülnek meg) együtt lehessen a család. A koronavírus azonban kockázatossá tette az utazgatásokat, és a járványügyi szakemberek is inkább az otthonmaradásra szólítják fel az embereket. Marad tehát a videohívás, és a Microsoft most bombabiztos módszert talált ki, hogy a felhasználókat az ünnep idején a Zoom helyett a Teams képernyőjéhez ragassza: 24 órás ingyenes videohívási lehetőséget biztosít az asztali és a webes felhasználóknak. 

Hirdetés

Csupán a házigazdának kell Microsoft fiókkal rendelkeznie, és nem kevesebb, mint 300 ember csatlakozhat be. Reggeltől estig mehet a videocsetelés, így a barátok és családtagok akkor szállhatnak be, amikor csak megfelel nekik. Egyszerre 49 résztvevő lehet jelen a képernyőn, és a Microsoft azt reméli, hogy a Together (vagyis Együtt) mód egy kicsit segít oldani a járvány okozta izolációt. Fontos megjegyezni, hogy bár a Hálaadás tipikusan amerikai ünnep, természetesen az emiatt életbe lépő engedményeket az egész világon élvezhetik a felhasználók.

Nem ez a Microsoft első olyan marketinghúzása, ami a COVID-19 járványra reagál, hiszen a Skype már a járvány első napjaiban rendkívül megkönnyítette a videotalálkozók megszerverzését. Ez a mostani lépés még ambiciózusabb, és ezekben a koronavírusos időkben sok ember számára szinte életmentő lehet.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a Microsoft kényszerhelyzetben volt, hiszen a Hálaadás-nap idejére a Zoom is lazított az ingyenes videobeszélgetésekre vonatkozó 40 perces korláton. Ha tehát a Teams nem áll elő nagyvonalú ajánlatával, a Microsoft minden bizonnyal felhasználókat veszített volna.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.