Hirdetés
. Hirdetés

A több milliárd dolláros kereső

|

Negyedévente egymilliárd dollár veszteséget hoz a Microsoft konyhájára a Bing kereső. Ezt szinte meg sem érzi a redmondi szoftveróriás.

Hirdetés

Bing
Bing

A CNN Money jelentése szerint a Microsoft két éves keresője, a Bing negyedévente 1 milliárd dolláros veszteséget hoz a szoftveróriás konyhájára, és semmi jel sem mutat arra, hogy ez hamarosan változna.

A kereső 2009-es elindítása óta 5,5 milliárd dollár veszteséget halmozott fel. A cégnél már a kereső fejlesztési fázisa óta, vagyis 2007-től kezelik azt elkülönülten pénzügyi szempontból, és azóta összesen 9 milliárd dollár veszteséget keresett össze a Bing.

A Bing kereső piaci részesedése megjelenése óta azonban nőtt, de nem a Google, hanem a harmadik helyezett Yahoo rovására. A Bing jelenleg a keresések 14,7 százalékát mondhatja magáénak, elindításakor ez 8,4 százalék volt. A Google részesedése 64,8 százalék, a Bing elindításakor ez a szám 65 százalék volt.

A több milliárd dolláros veszteséget azonban a redmondi óriás szinte meg sem érzi. A Reuters értesülései szerint az 53 milliárd dollárnyi készpénzzel rendelkező cég kedden ismertette, hogy 25 százalékkal növeli a részvényenkénti nyereség kifizetését, ami így eléri a 20 centet. Igaz, az elmúlt időben részvényeinek értéke nem sokat változott, a kifizetett nyereség egyféleképp az emiatt csalódott részvény tulajdonosok kiengesztelésére szolgál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.