Hirdetés
. Hirdetés

A Tored féregtől retteg a Mac és a Linux

|

Igen ritka, hogy egy vírus minden operációs rendszeren egyszerre kezdje meg kártékony működését. A Tored féreg érdekessége, hogy a Windows, a Linux valamint a Mac operációs rendszerekkel is kompatibilis.

Hirdetés

Sok esetben a Linux és a Mac felhasználók a biztonság hamis illúziójába ringatják magukat, mondván hogy, a vírusok a Windowson dühöngenek. Ehhez viszonyítva néhány napja már az első Mac alapú zombi -hálózatról is hírt kaptunk.

A veszedelmes féregről először a McAfee számolt be. A biztonsági cég a féreg három változatáról adott hírt, amelyek a Windows, a Linux valamint a Mac OS X operációs rendszerekkel kompatibilisek. Ennek megfelelően a féreg tulajdonképpen platformfüggetlenül képes a terjedésre, és a károkozásra.

Az Isidor Biztonsági Központ jelentéséből kiderül, hogy a Tored elsődleges célja, hogy minél több számítógépet fertőzzön meg. A kártékony program elsősorban elektronikus levelek mellékletében terjed, de hálózati megosztásokon valamint cserélhető meghajtókon keresztül is felkerülhet a rendszerekre. A legnagyobb veszélye, hogy egy hátsó kaput nyit a fertőzött számítógépeken, majd végrehajtja a támadók parancsait, illetve botnet részéve teszi a PC-ket. A Tored távoli szerverekről különféle fájlokat képes letölteni, amelyek között természetesen további rosszindulatú programok is megtalálhatók.

A hír a Computerworld.hu biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.