Hirdetés
. Hirdetés

A TSMC alapítója szerint a globalizáció halott, de a cég legfejlettebb üzemei Tajvanon maradnak

|

A vállalat 2025-ben a fejlettebb 2 nanométeres eljárást is tervezi gyártani tajvani üzemeiben.

Hirdetés

A TSMC elnöke szerint a cég amerikai gyár valóra vált álom, de a sikerhez kemény munkára lesz szükség. Dr. Morris Chang ismert éles megjegyzéseiről és a globális félvezetőiparra vonatkozó értékeléseiről. Az arizonai gyár bejelentése óta folyamatosan figyelmeztetett arra, hogy annak működtetése az Egyesült Államokban sokkal bonyolultabb lesz, mint Tajvanon, főként a magasabb költségek és az eltérő munkakultúra miatt.

Dr. Chang a TSMC vadonatúj, amerikai chipgyártó létesítményének alapkőletételi ünnepségén többek között arról is beszélt, hogy a globalizáció halott. Ezzel egyet értett Xie Jinhe, a kínai Caixin Media csoport elnöke is, aki a Facebookon megjegyezte, hogy az Egyesült Államok és Kína közötti növekvő különbségek azt kockáztatják, hogy a világot technológiai sarkpontokra osztják. Hozzátette, hogy Dr. Chang megjegyzései, miszerint a globalizáció halott, túlságosan könnyedén írják le a helyzetet, mivel véleménye szerint a globalizáció már régóta halott.

Hirdetés

Dr. Chang volt az első, a TSMC-vel közvetlenül kapcsolatban álló személy is, aki bejelentette, hogy az amerikai gyár a vállalat jelenlegi tajvani létesítményeinek megfelelően fejlett félvezetőket fog gyártani. A TSMC eredetileg 5 nanométeres gyártást kezdett volna az arizonai üzemben, de most a gyár megerősítette, hogy 3 nanométeres gyártást is végeznek majd. A fejlettebb chipeket 2026-tól kezdik előállítani egy második gyártóüzem építésével.

A TSMC bejelentése, miszerint a 3 nanométeres chipeket 2026-ban az Egyesült Államokban fogja gyártani, azt jelenti, hogy a cég legfejlettebb létesítményei továbbra is Tajvanon maradnak. Nemcsak a 3 nanométeres gyártás indult el idén, hanem a TSMC 2025-ben a fejlettebb 2 nanométeres eljárást is tervezi gyártani tajvani üzemeiben. A 2 nanométeres gyártás jelentősen eltér az előző technológiától, mivel újabb technológiákat és tranzisztorkonstrukciókat foglal magában - ami megnehezíti a jelenlegi 3 nanométeres létesítmények méretezését az igényeknek megfelelően.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.