Hirdetés
. Hirdetés

A TSMC már a beszállítókkal folytat tárgyalásokat az első európai gyárról

|

Az chipekről szóló európai törvény értelmében az Európai Bizottság 2030-ig összesen 15 milliárd eurót különített el állami és magán félvezető-projektekre

Hirdetés

A chipgyártó Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) előrehaladott tárgyalásokat folytat kulcsfontosságú beszállítókkal első potenciális európai üzemének felállításáról a németországi Drezdában - jelentette a Financial Times.

A TSMC a jövő év elején Németországba küldi felsővezetőkből álló csapatát, hogy megvitassák a leendő üzem kormányzati támogatásának mértékét, valamint a helyi beszállítói lánc kapacitását az igényeinek kielégítésére - áll a Financial Times által idézett jelentésben, amely az ügyet ismerő személyekre hivatkozik.

A Reuters szerint a tajvani cég több anyag- és berendezésszállítóval is tárgyalásokat folytat arról, hogy azok is képesek-e az üzem támogatásához szükséges beruházásokra - írja a jelentés, hozzátéve, hogy ha a drezdai üzem előkészületeit tovább folytatja, akkor itt a TSMC a 22 és 28 nanométeres chiptechnológiákra összpontosítana.

Hirdetés

A fejlemény azután következett be, hogy a chipgyártó tavaly jelezte, hogy a németországi beruházás lehetőségének vizsgálata a korai szakaszában van, de úgy tűnik, azóta nem történt érdemi előrelépés. A TSMC fenntartotta, hogy még nem hozott döntést egy európai üzemről, de nem zárta ki a lehetőségeket.

Az chipekről szóló európai törvény értelmében az Európai Bizottság 2030-ig összesen 15 milliárd eurót különített el állami és magán félvezető-projektekre, és a pénzt arra használja fel, hogy megduplázza Európa részesedését a rendkívül versenyképes chippiacon.

A hónap elején a TSMC közölte, hogy több mint háromszorosára, 40 milliárd dollárra növeli az új arizonai üzemében tervezett beruházását, ami az Egyesült Államok történetének legnagyobb külföldi beruházásai közé tartozik. A vállalat várakozásai szerint phoenixi gyárai 13 ezer high-tech munkahelyet teremtenek, ebből 4500-at a TSMC-nél, a többit pedig a beszállítóknál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.