Hirdetés
. Hirdetés

A vártnál rosszabb negyedet zárt az Apple

|

Az Apple az iPad-eladások növekedése ellenére sem tudta megugrani az elemzői várakozásokat a harmadik negyedben. Ősszel érkezik az iOS 6; továbbra sem tudni, mikor dobják piacra az iPhone 5-öt.

Hirdetés

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója
Az Apple kedden adta ki az idei év harmadik negyedére vonatkozó pénzügyi gyorsjelentését. A kaliforniai cég a június 30-val lezárult negyedévben mintegy 17 millió darab iPadet adott el: 84 százalékkal többet, mint a 2011-es év azonos időszakában. Az iPhone-eladások is növekedtek, a világ legkapósabb okostelefonjából 26 millió darab kelt el - 28 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Az Apple négymillió Mac számítógépet és 6,8 millió iPodot adott el a negyedév során.

Mindez nem volt elég ahhoz, hogy a cég teljesítse a Thompson Reuters által megkérdezett piaci elemzők várakozásait. Az Apple a Q3-ban 35 milliárd dolláros bevételt termelt, ami jócskán alatta maradt a szakértők 37,2 milliárdos várakozásának. A cég nettó nyeresége 8,8 milliárd dollár volt; papíronként 2,65 dolláros osztalékot fizetnek a részvényeseknek.

Az Apple a pénzügyi jelentés publikálásával egy időben közölte, hogy szerdán kezdi forgalmazni új „Mountain Lion” operációs rendszerét, az iOS 6 mobiloperációs rendszert pedig a negyedik negyedben dobják piacra.

„Rendkívül elégedettek vagyunk a júniusi negyed 17 millió darabos rekord iPad-eladásaival – írta nyilatkozatában Tim Cook, a cég vezérigazgatója. - Eközben a teljes MacBook termékcsaládot megújítottuk, holnap kezdjük a Mountain Lion forgalmazását, és idén ősszel az iOS 6-ot is kihozzuk.” A piac régóta pletykál arról, hogy az új iPhone-t várhatóan még az idén bemutatják majd, ám erről nem esett szó a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.