Hirdetés
. Hirdetés

A VIA Isaiah gyorsabb az Atomnál?

|

Nem megkésett április elsejei tréfa: egy VIA CPU versenyez egy Intel CPU-val. Az Isaiah gyorsabbnak bizonyult.

Hirdetés

Pontosan tudjuk, hogy a netbookok és UMPC-k motorjainak szánt processzoroknál nem a teljesítmény az elsődleges szempont, sokkal fontosabb, hogy mennyit fogyasztanak, mennyire melegszenek. Ezzel együtt sem teljes egészében mindegy, hogy milyen teljesítményt kapunk a pénzünkért. Egy német weboldalon, az Eee PC Newson megjelent teszt szerint azonos órajelen a VIA Isaiah CPU maga mögé utasítja az Intel üdvöskéjét, az Atomot.

A teszt meglehetősen rövid, és látnunk kell, hogy kizárólag egyetlen szintetikus benchmarkról van szó, tehát korai lenne még győztest hirdetnünk. Az Isaiah viszont ebben a versenyszámban maga mögé utasítja az Atomot. Az is jól látszik, hogy az Isaiah lebegőpontos egysége csak minimálisan gyorsabb az Atoménál, úgyhogy nagyon fontos lenne valódi alkalmazásokon - ilyen például a fájltömörítés, mely azért a szóban forgó apróságoktól sem távol álló feladat - is látni az eltéréseket. Étvágycsinálónak azonban ez a teszt sem rossz, úgyhogy az első félidőben VIA Isaiah - Intel Atom 1:0.

eeepcnews.jpg
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.