Hirdetés
. Hirdetés

A Vista is kap szalagot

|

A Vista rendszerekhez is letölthető lesz a Windows Ribbon framework.

Hirdetés

Az amerikai PC World értesülései szerint a Windows 7 megjelenését követően ajánlott frissítésként a Windows Vista rendszerekhez is letölthető lesz a Windows Ribbon framework, amely az új operációs rendszerben már megismerthez hasonlóan szalaggal látja el a platform több alkalmazását. Így például a WordPad, a Paint és a Számológép programot is.

 

 

win7szalag.jpg


Az MSDN oldalán lévő információk szerint valamikor október 22-e után lesz elérhető a frissítés, s a Windows Update-en keresztül lesz letölthető. Fontos, hogy nem automatikus frissítésként, így az csak akkor települ majd, ha a felhasználó arra külön utasítást ad a rendszernek.

A szalag elsőként az Office 2007 irodai programcsomagban debütált, mivel az abban lévő alkalmazások utasításait már egyre nehezebben lehetett a régi menü struktúrába begyömöszölni.

A legelső és a 2003-as Word példája jól mutatja mindezt: az eredeti, mintegy 100 parancs 1500-ra gyarapodott, és ezzel párhuzamosan, statisztikailag kimutathatóan csökkent e parancsok felhasználási aránya, mivel az utasítások jelentős része a szövevényes menü- és parancsdzsungel mélyére került. Így megjelent a szalag, amelyet már a Windows 7 esetén is több beépített programnál alkalmaztak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.