Hirdetés
. Hirdetés

A web még nem készült fel az új Explorerre

|

A legviccesebb tény az, hogy még a microsoft.com is szerepel azon listán, amelyen az Internet Explorer 8 a vele nem kompatibilis oldalakat gyűjti...

Hirdetés

Mary-Jo Foley, a ZDNet újságírójának az értesülései szerint már közel 2400 vezető oldal található azon a listán, amelyen az Internet Explorer 8 a vele nem kompatibilis oldalakat vezeti. A névsor lényege, hogy az alapján a böngésző a felhasználó megkérdezése nélkül rögtön kompatibilis nézetre vált, ha a kompatibilitási nézet beállításain belül "a Microsoft frissített webhelylistáinak szerepeltetése" opció engedélyezve van. Így a böngésző fel sem ajánlja a kompatibilitási nézetet, hanem elrejti azt, miközben azon keresztül jeleníti meg az oldalt. Így a gép előtt ülő mit sem érzékel az esetleges megjelenítési hibákból.


"A Microsoft vezetői jól megérezték, hogy habár jó irányba haladnak az Explorer fejlesztésével, nem kockáztathatják meg, hogy a világháló fontosabb oldalainak a zöme elcsúszva jelenjen meg, mivel legtöbbjüket a nem web-standardokra épülő Explorerre írták"
- teszi hozzá a Mary-Jo Foley. A probléma ugyanis az, hogy a böngésző korábbi verzióitól eltérően az új Internet Explorer 8 már erősen a web-standardok alapján jelenít meg, szemben az attól elrugaszkodó IE7-el. Ám mivel sokan az oldalukat az alapján készítették - hogy a böngészőben szépen jelenjen meg -, az logikus módon most elcsúszik.

 

ie8ms.jpg



Ebbe a hibába esett többek között a microsoft.com és a live.com is, amik szerepelnek a fenti listán, olyan oldalakkal együtt, mint az Apple.com, a CNN.com, a yahoo.com, a Wikipedia, az eBay, a Facebook, a Google.com, a youtube.com, vagy a NYTimes.com. Míg Magyarországról például az iWiW képviselteti magát.

Habár jelenleg a lista még folyamatosan bővül, valószínűleg később mégis fogyatkozni fog. A fejlesztők elmondása alapján ugyanis, amint ezek az oldalak kompatibilisek lesznek a böngészővel, lekerülnek a listáról.


A TechARP információ szerint egyébként már nem kell sokat aludnunk az Internet Explorer 8 végleges verziójának a megjelenéséig, mivel annak a dobozos változata már a jövő hónap második felétől elérhető lesz: március 23-át nevezték meg a megjelenés időpontjaként.


Bátrabbak azonban töltsék le tőlünk az Internet Explorer 8 böngészőt (a Vista változat és az XP verzió egyarátn elérhető) és próbálkozzanak kedvükre!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.