Hirdetés
. Hirdetés

A webes videókra figyel a reklámpiac

|

A nagy hirdetők a világhálón a márkájuk erősítésére koncentrálnak, amelyhez remek eszközt adnak az online videók.

Hirdetés

Az eMarketer amerikai piackutató intézet friss előrejelzése szerint az Egyesült Államok online reklámpiaca 20,2 százalékos növekedés elé néz idén. A 2010-ben még 26 milliárd dolláros torta ugyanis 31,3 milliárd dollárra duzzadhat majd, amely bővülés alaposan kiemelkedik a reklámpiac összesített 14,9 százalékos növekedéséből. Ezzel egyébként javították korábbi pesszimistább előrejelzésüket, amely még csak 10,5 százalékos növekedésről szólt.

 

 



"A reklámozók számára az internet olyan alapvető tényezővé vált, mint amilyen a televízió. A fogyasztók egyre több időt töltenek a weben, amely mellett az újjáéledő gazdaság miatt a piaci szereplők felduzzasztották a reklámokra szánt keretüket, így egyre több dollár ömlik az internetre. Az új hirdetési formák - mint a videó, a közösségi média és a mobil - szintén fontos tényezők e növekedésben"
- mondta David Halllerman, az eMarketer vezető elemzője.

A piackutató cég számításai szerint a megjelenés alapú (display) hirdetések - amely kategória magában foglalja a bannereket, szponzorációkat és a videókat - idén 24,5 százalékos növekedés elé nézhetnek, s piacuk az év végére elérheti a 12,3 milliárd dollárt. Ezzel párhuzamosan a kereső alapú (search) hirdetések forgalma 19,8 százalékkal emelkedhet meg 2011-ben, 14,4 milliárd dollárra növekedve.

 

 

 



A piackutató szerint mivel a hirdetők jellemzően inkább a márkájuk erősítésére költenek és nem a direkt eladásokra, ezért a display hirdetések piaca idővel leelőzheti a kereső alapú társát. Az előzést az eMarketer 2015-re prognosztizálja, amelynek a nagy növekedés elé néző videó hirdetések jelentés lökést adhatnak.

"A hirdetők egyre inkább úgy tekintetnek a világhálóra, mint egy helyre, ahol a márkájukat tudják erősíteni, itt fontos szerep jut a videó hirdetéseknek, amelyek e téren meglehetősen hatékonyak"
- vélte Hallerman. "A szimpla TV-reklámokhoz képest a remek célozhatóság és a mérhetőség miatt az online videó a többi webes hirdetési megoldáshoz viszonyítva jóval több márkát csábíthat magához".

Diagramok forrása: eMarketer

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.