Hirdetés
. Hirdetés

A Whizz.A a legbosszantóbb féreg

|

A rejtőzködés látszatást sem próbálja meg fenntartani az számítógépes vírus, amely látványos akciókkal demonstrálja a felhasználó számára, hogy átvette a hatalmat a gépe felett.

Hirdetés

A Panda Security közlése szerint az új trójai ugyan még nem terjed tömegesen, de amelyik gépre feljut, ott meglehetősen furcsa jelenségeket okoz.

A tréfás kedvű vírusíró programja kevéssé vicces üzenetablakokat jelenít meg, idegesítő módon különböző hangokat szólaltat meg és a CD-lejátszó ajtaját nyitogatja. Sajnos a készítője még ezzel sem elégedett meg, ugyanis a Windows háttérkép lecserélése mellett az adatbeviteli eszközeinket is megbolondítja. A kurzor folyamatos mozgatásával végképp megbénítja a gépünket.

A látványos demonstráció közben sajnos a Windows mélyebb rétegeit sem kíméli, gátlástalanul törölget file-okat a registryből és lehetetlenné tesz az operációs rendszer csökkentett módjának elindítását is.
 
A március elsején detektált kártevő egyelőre nem terjeszti önmagát automatikusan, a gonosz tréfákat produkáló kódot jelenleg csak külső támadás hatására szenvedhetjük el. A legtöbb vírusirtó már képes eltávolítani, de fertőzés esetén nem árt körbenézni gépünk biztonsági beállításainak környékén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.