Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 imádja a mobilokat

|

A Közeli kapcsolat nevű új szolgáltatással egyszerűen tudunk adatokat küldeni Android és iPhone mobilokról a PC-kre.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft elszántan dolgozik azon, hogy szorosabbra fűzze a Windows 10 PC-k, és az Android, illetve iOS eszközök közti kapcsolatot, és ennek a stratégiának a része az áprilisi Windows 10 frissítés egyik újdonsága, a Közeli megosztás (Nearby Share).

A szolgáltatás fő célja, hogy a mobilplatformok felhasználói egyszerűen tudjanak a mobilról fájlokat küldeni Windows 10 PC-ikre.

A Közeli megosztással emellett más Windows 10 gépekre is tartalmakat tudunk továbbítani Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül: az egész folyamat csak egy jóváhagyást igényel az értesítő ablakban.

A Közeli megosztás Bluetoothon keresztül is működik.

Egyelőre nem tudni, hogy ez a funkció hogyan fog szuperálni az iPhone-okon, az Apple-ről ugyanis köztudott, hogy szereti mindenféle korlátozásokkal körülbástyázni a maga eszközeit.

Ugyanakkor a hírek szerint az Apple a saját beépített iOS fájkezelőjének továbbfejlesztésén dolgozik, és lehet, hogy a frissítés engedélyezni fogja a Microsoftnak, hogy Közeli megoszáts szolgáltatásával benyomuljon az iPhone-okra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.