Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 7 készen áll az SP1-re?

|

Hamarosan megkezdődhet a Windows 7 első szervizcsomagjának tesztelése.

Hirdetés

Érdekes elemre figyelt fel Rafael Rivera blogger, amikor egy nemrég a Windows Update-en keresztül érkező frissítést vizsgált meg tüzetesebben. A Windows 7-hez érkező csomag ugyanis beleírt annak a beállításszerkesztő (registry) állományába egy olyan sort, amely az első szervizcsomagnak készítheti elő a terepet.

 

win7sp1.jpg
 

Kép forrása: withinwindows.com

Az operációs rendszer számára ugyanis alapesetben nincs engedélyezve, hogy telepítse a rendszerállományaiba komoly módosításokat végrehajtó fő frissítési csomagot, kivéve ha a beállításszerkesztő erre engedélyt ad. A beírt sor márpedig beszédes, csupán a "Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ WindowsUpdate\ Win7SP1" sornál megadott értékkel "SPORTM (REG_SZ)"nehéz mit kezdeni.

Ennek alapján könnyen elképzelhető, hogy hamarosan érkezhet a Windows 7 első szervizcsomagja, habár a Seattle Post-Intelligencer kérdésére a Microsoft szóvivője nem kívánta megerősíteni az információt, mondván spekulációkat és híreszteléseket nem kommentálnak. Ha mégis így lesz, akkor az új operációs rendszerhez rekordgyorsasággal készülhet el az első javítás, hiszen a Windows XP kicsivel több mint egy évvel, a Vista másfél évvel a megjelenése után kapta meg az első jelentősebb frissítését. Talán a redmondi szoftvercég így szeretné még inkább elterjeszteni operációs rendszerét a cégek körében, akik közül sokan meg akarják várni az SP1 érkezését. Ha gyorsan érkezik, hamarabb válthatnak.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.