Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 7 megelőzte a Vistát

|

A Gemius magyarországi statisztikái szerint az XP után immár a Windows 7 a második legnépszerűbb operációs rendszer.

Hirdetés

A Gemius magyarországi statisztikát szerint a Windows 7 körülbelül 3 hónappal a megjelenése után megelőzte a sokat kritizált elődjét. A hazai gépeknek ugyanis 8,41 százalékán immár Windows 7 fut, amely mellett a Vista csak 8,18 százalékot tudhat magáénak. Érdekesség, hogy a Gemius adatai szerint a Microsoft legújabb rendszerén kívül szinte mindegyik operációs rendszernek csökkent a részesedése. Az elmúlt héthez képest a Windows XP 0,06 százalékot, a Vista 0,18 százalékot vesztett piaci részesedéséből, amely tendencia az elmúlt hetekben is jellemezte a hazai helyzetet. Így a Windows 7 e heti előzése szinte előre borítékolható volt.

 

win7-magyar.jpg
 

A Windows 7 októberi premierje

 

Közkeletű vélekedés ugyanakkor, hogy a Microsoft legújabb operációs rendszerére leginkább a Vista tulajdonosok térnék át. Ezt a hazai adatok nem támasztják alá, hiszen a Windows 7 megjelenése óta a Vista 1 százalékot vesztett részesedéséből (9,3 százalékról 8,3 százalékra), míg az XP-nek egy kicsivel több, mint 4 százalékos csökkenést kellett elkönyvelnie (85,59 százalékról 81,81 százalékra). Mindemellett valószínűleg egy ideig hazánkban a Windows XP lesz továbbra is a legnépszerűbb operációs rendszer, de immár a Windows 7 lépett elő fő trónkövetelőként.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.