Hirdetés
. Hirdetés

A Windows Phone-piac teljes összeomlását jósolják

|

2020-ra csupán 0,1 százalékos piaci részesedés várható az IDC szerint.

Hirdetés

Rossz hír a windowsos telefonokat kedvelők számára, hogy az IDC piackutató cég a platform piaci részesedésének további zuhanását jósolja: előrejelzésük szerint a Microsoft mobil operációs rendszere 2020-ra már csupán igen vékonyka, 0,1 százalékos szeletet fog kihasítani a bizonyos képzeletbeli tortából. Az IDC szerint az idén 6,1 milliónyi Windows-okostelefon talál gazdára, ami 0,4 százalékos piaci részesedésnek felel meg, 2020-ra viszont már csak 1 millió ilyen operációs rendszerű telefont fognak vásárolni. Nem változtatott a mobil Windows siralmas helyzetén a HP Elite X3 megjelenése sem, és elemzők szerint a várva várt Surface Phone sem fog javulást hozni, mivel ehhez a Microsoftnak a teljes mobil ökoszisztémájának alapvető problémáit kellene megoldania.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.