Hirdetés
. Hirdetés

A Xiaomi új mobiljához foghatót még nem látott a világ

|

A Mi Mix Alpha kijelzője kívülről bebugyolálja az eszközt.

Hirdetés

Hirdetés

Nemrég még az összehajtható mobilok jelentették a szenzációt, most viszont itt van valami még izgalmasabb: a Xiaomi bemutatta a "surround", vagyis körmegjelenítős Mi Mix Alpha koncept mobilt.

Az eszköz különlegessége, hogy kívülről egyetlen, összefüggő kijelző borítja, amelyet csak a kameraszekció szakít meg a hátoldalon.

Arról semmit se tudni, hogy milyen anyagot használnak a mindent elborító megjelenítő megóvására: a cég úgy általában beszél a védőrétegekről, és azt sem árulja el, hogy üvegből vagy műanyagból készülnek.

A Xiaomi a kijelző technológiájáról és felbontásáról sem szól, bár szinte bizonyos, hogy rugalmas OLED-del érik el a nagyfokú hajlíthatóságot.

A körképernyő miatt az eszköznek fizika gombjai sincsenek a két oldalán: emulációs megoldással pótolják őket. Hagyományos fülhallgató csatlakoztatására sincs mód, a gyártó úgynevezett "kijelző-akkusztikus technológiával" kárpótol érte.

A mobillal egy bibi van:  már decemberben piacra akarták dobni, de meghatározatlan időre elhalasztották a megjelenését - a megoldás feltehetőleg sérülékenyebb az eredetileg reméltnél.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.