Hirdetés
. Hirdetés

A zöld IT-nak kedvez a válság

|

A nagyobb multinacionális cégek zöme növelni kívánja Green IT kiadásait. Így szeretnének spórolni a növekvő villanyszámlán.

Hirdetés

A Symantec legfrissebb felmérése szerint a válság jótékony hatással van a zöld-IT megoldásokra. Az általuk megkérdezett 1052 multinacionális cég informatikai vezetőjének többsége ugyanis úgy nyilatkozott: az elkövetkező 12 hónapban növelni szeretnék az erre fordítandó kiadásokat.

 

 

greenglobe_k.jpg


Körülbelül kétharmaduk 10 százalékkal, míg a többiek 20 százalékkal kívánnak többet költeni Green-IT eszközök beszerzésére. E mellett a megkérdezettek 97 százaléka elismerte, hogy a cégénél felmerült már a zöldebb infrastruktúra igénye, miközben 45 százalékuk már konkrét lépéseket is tett ezen irányba.

Nem a környezettudatosság miatt teszik ezt, sokkal inkább az így elérhető költségcsökkentési célzatból. A Green IT 2009 felmérés megkérdezetteinek ugyanis átlagban 21 és 27 millió körül alakul az éves villanyszámlája, amelynek csökkentése a növekvő energiaárak mellett egyre sürgetőbb. A zöldebb infrastruktúra által elérhető energia-megtakarítás pedig több mint vonzó számukra, ami a kutatás szerint is a fő motivációs tényezőt jelenti a váltásra. A megkérdezettek 90 százaléka így szeretné csökkenteni villanyszámláját, 87 százalék a gépek hűtésén spórolna, míg 86 százalék számára jelent motivációt a zöldebb technológia.

 

 



A cégek ezt leginkább a meglévő, öreg gépeinek fiatalításával képzelik el (95 százalék), ami mellett népszerű az energiatakarékos monitorok beszerzése (94 százalék), a szerver virtualizáció (94 százalék) és konszolidáció (93 százalék), míg a mostanában nagy népszerűségnek örvendő SaaS (havidíjas szoftverek) beszerzését 57 százalékuk tervezi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.