Hirdetés
. Hirdetés

A/3-as dokumentumnyomtató féláron?

|

Egy A/3-as lézernyomtató árának feléért juthatunk az Aficio GX 7000-hez, a Ricoh zselés alapú megoldásához.

Hirdetés

A technológiai palettát kiegészítendő dobta piacra a Ricoh gél alapú (zselés) technológiájú készülékeit, melyek a tintasugaras és lézeres készülékek egyes előnyeit hivatottak ötvözni. A nyomtatógél az eddig megszokott tintáknál sűrűbb anyag, nagyobb fedőképességgel, mely kevésbé szívódik be a gyengébb minőségű normál papírokba is, ezért kevésbé itatja át a papírt. Egyúttal jobb kontrasztot biztosít, mint a legtöbb tintasugaras és a színalkotók kevésbé „kockásan" keverednek, mint az olcsóbb lézernyomtatók esetében.

 

ricoh_gx7000_right_view_.jpg

 

 

Nagy alapterületét A/3-as maximális nyomatméretével indokolhatja a fekete színű készülék. Alapkiépítésben egy 250 lapos alsó tálcát tartalmaz és egy automatikus lapfordító egységet (duplex). Tesztpéldányunkban szerepelt az opcionálisan megvásárolható, felül elhelyezhető egyedi adagoló is, melybe közel egyenes papírútja miatt a vastagabb médiát (például boríték vagy névkártya papír) érdemes tölteni. Az alap USB 2.0 csatlakozás mellé hálózati adapter választható még.


A névleg 29 lap/perces készülék jó ütemben dolgozik monokróm üzemmódban is, de legjobban színesben és rövid dokumentumok esetén teljesít. Sebességben összemérhető a lézernyomtatókkal alapbeállított minőség mellett. A sebesség prioritás az alapértelmezett a meghajtóprogramban, ilyenkor a nyomatminőségbe becsúszhatnak apró szálhibák, hasonlóan sok lézernyomtatóhoz. Minőség prioritás esetén ezek a gyengeségek minimalizálódnak, gyakorlatilag lézernyomtató minőséget kapunk, igaz, a betűkontúrok kevésbé lesznek simák. Fotónyomtatásban jobb a zselés nyomtató az olcsó lézereknél, de még jobban járunk egy még olcsóbb tintasugarassal. Normál módban nagy kapacitású patronok vásárlásával a színes CMYK nyomtatási költség nagyon kedvező, 32 Ft alatt marad, belekalkulálva még a 22000 A/4-es oldalanként cserélendő hulladékfesték gyűjtőt is. Megjegyzendő, hogy nem ISO szerinti kellékanyag kapacitás értékeket ad meg a gyártó, hanem saját mérési módszert alkalmaz és 5%-os fedettséget ad meg hivatkozásul.


A Level Color beállítással a monokróm lapköltségek szintjére szoríthatjuk vissza a színes dokumentumok költségét, ilyenkor a hátterek, grafikon területek telítettségét visszafogja a meghajtóprogram, de a szövegek olvashatóak maradnak. Külső anyagokhoz nem alkalmas, de belső használatra komoly megtakarítást eredményezhet Level Color használata.

 

normalvslevelcolorpcwa_.jpg
 
Normál és LevelColor módban készült nyomatok egymás mellett

 

 

 

Normál papíros munkákhoz a lézernyomtatóknál takarékosabb megoldás lehet a GX 7000, még a Level Color beállítás használata nélkül is, hasonló nyomatminőségű A/3-as lézernyomtatót legkevesebb kétszer ennyiért szerezhetnénk be és az drágában dolgozna. A/3 méretigényekhez, kifejezetten színes dokumentumnyomtatásra ajánljuk.

 

 

 

Névjegy

Termék: Ricoh Aficio GX 7000

Forgalmazó: Ricoh Hungary

Ár: 191 880 Ft

Web: katt ide

 

 

 

 

Adatok

 

  • Ricoh zselés nyomtatótechnológia
  • 3600×1200 dpi-nek megfelelő felbontás
  • legfeljebb A/3-as nyomtatási méret
  • 250 lapos adagoló tálca (legfeljebb 105 gramm/négyzetméter), 100 lapos papír kimenet
  • Automatikus lapfordító alapkiépítésben
  • Opcionális kézi adagoló és Ethernet
  • USB 2.0 csatlakozás, 29 lap/perc teljesítmény (A/4)
  • RPCS-raszter nyomtatónyelv, Windows támogatás Win98-tól Vistáig
  • 545×558×265 milliméteres befoglaló méretek

 

 

 

Értékelés

 

Ricoh Aficio GX 7000

Előny: Olcsó dokumentumnyomtatás, takarékos Level Color opció, gyors duplex alapkiépítésben, A/3 méret, fejlett meghajtóprogram

Hátrány: Nagy alapterület, duplex nyomtatáskor jelentősen visszavesz a telítettségből, drága a kézi adagoló

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 4


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.