Hirdetés
. Hirdetés

Adatelemzés az idegenforgalomban

|

A TUI Travel a Cisco Unified Computing System architektúrán alkalmazza az SAP HANA megoldását.X

Hirdetés

A Cisco 2012 szeptemberében mutatta be az SAP HANA platformhoz fejlesztett, a Cisco Unified Computing System egységes adatközponti környezetre épülő megoldását. A Cisco UCS for SAP HANA szervercsalád rendkívül gyors, valós idejű adatelemzést és adattárház-szolgáltatásokat nyújt, miközben megfelelő alapot teremt a nagyvállalati SAP-alkalmazások futtatásához.

Hirdetés

A TUI Travel Acommodation and Destinations (TUI Travel A&D), a vállalat nagykereskedelmi és online szálláshely-közvetítéssel, beutaztatási szolgáltatásokkal, valamint hajóutak szervezésével foglalkozó divíziója Európában az elsők között választotta a két cég közös megoldását.
- Iparágunk szezonális jellegéből adódóan állandóan változik - mondta Santiago José Reig Lamberti, a TUI Travel A&D Business Intelligence vezetője. - Vezető pozíciónk megőrzése érdekében folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk teljesítményünket, az ügyfelek viselkedését, a lemondási trendeket és sok egyéb tényezőt. Ezért azonnali rálátással kell bírnunk a rendelkezésünkre álló adatokra.

A lehetséges megoldások feltérképezése után a TUI Travel A&D a Cisco Unified Computing System adatközponti megoldását választotta kulcsfontosságú SAP-alkalmazásainak teljesítménynöveléséhez. Ám ez csak az első lépés volt. Miután jobban megismerte az SAP HANA-t, az SAP valós idejű, memóriaalapú üzletiintelligencia-megoldását, a cég elhatározta, hogy teljesen új szintre emeli az adatelemzést. A Cisco adatközponti megoldásokon futtatott SAP HANA alkalmazással például jelentősen javította üzletiintelligencia-alkalmazásainak teljesítményét.
- Korábban órákba telt több millió rekord elemzése, de amióta Cisco UCS architektúrán használjuk az SAP HANA alkalmazást, több százmillió rekordot tudunk elemezni másodpercek alatt - mondta Lamberti.

Hatalmas mennyiségű információ több szempont szerinti, valós idejű elemezésével a TUI Travel A&D vezetői olyan információkhoz juthatnak, amelyeket felhasználva növelhetik a vállalat eredményességét és javíthatják a felhasználók online kiszolgálását.

A Cisco UCS architektúrán futó SAP HANA az adatbázis teljesítményét is javítja. Korábban a napi betöltések akár hat óráig is eltarthattak, és ha az adatbázist újra be kellett tölteni, az akár heteket is igénybe vett. Most a napi betöltések pusztán 15 percet vesznek igénybe, és egy újratöltéssel is végezni lehet egy napnál rövidebb idő alatt.

További kedvező hatást gyakorolt az IT-üzemeltetésre, a skálázhatóságra és a kapcsolódó költségekre az adatközpont és a virtualizált alkalmazások UCS szervereken történő összevonása. A TUI Travel A&D becslése szerint a vállalat az IT-működtetési és adminisztrációs költségeken évente több mint 150 ezer eurót is megtakaríthat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.