Hirdetés
. Hirdetés

Adathalászok a Cisco rendezvényén

|

Pórul járhattak, akik részt vettek a Cisco Live 2010 konferenciáján.

Hirdetés

A Cisco levélben értesítette a Live 2010 konferenciájának a résztvevőit, hogy ismeretlen tettesek betörtek a regisztrációs adatbázisukba, hogy onnan adatokat tulajdonítsanak el - írja a NetworkWorld.

A hálózati gyártó mindemellett pont adatvédelmi okokra hivatkozva nem kívánt több részletet elárulni. Így nem tudni pontosan, hogy a Cisco hol és miként tárolta a résztvevőinek az adatait, s azt sem, hogy az adathalászok miként juthattak be az adatbázisukba.

 

 



Az adatvédelmi fiaskóról egyébként az a külső fél tájékoztatta a céget, amely a ciscolive2010.com weboldalának az üzemeltetésért felel. Elmondásuk szerint azonban a gyors közbelépésüknek köszönhetően a támadók nem tudták befejezni a munkájukat, így csak a résztvevők 20 százalékának adatai kerültek illetéktelen kezekbe. Cisco Live regisztrációnál hasznát nevek, titulusok, céges címek, e-mail elérhetőségek, telefonszámok. Ezen felül más adatokhoz nem férhettek hozzá a Cisco állítása szerint.

A gyanú szerint egyébként elképzelhető, hogy egy olyan személy felelős az adatlopásért, aki érvényes felhasználónév és jelszó birtokában beléphetett az adatbázisba. Ezt a lehetőséget azonban egyelőre bizonyíték hiányában a Cisco nem kívánta megerősíteni.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.