Hirdetés
. Hirdetés

Adobe CS3 - fókuszban a Flash

|

Az Adobe technológiájának térnyerésével nem kell sokat várnunk a teljesen Flash alapú online és asztali alkalmazásokra.

Hirdetés

Az Adobe 2005 végén felvásárolta a webes szoftvereket gyártó Macromediát, és ezzel új távlatokat nyitott a kreatív szoftverek piacán. A változásokat azonban - konkrét formában - eddig nem tapasztalhattuk meg teljes mértékben. Pontosan ebben áll az Adobe Creative Suite 3 legnagyobb újítása: az Adobe szakemberei igyekeztek tökéletesre csiszolni a korábbi Macromedia és az Adobe szoftverek közötti együttműködési és integrációs készséget, így ami korábban elképzelhetetlennek vagy nehezen megvalósíthatónak bizonyult, mostantól sokkal kevesebb problémát jelent.

A Creative Suite 3 összekötő kapocs a legkülönfélébb kreatív feladatok elvégzésekor, legyen szó kiadványszerkesztésről, kép- és fotómanipulálásról, dokumentumkezelésről, animációról, video- és hangszerkesztésről vagy éppen webfejlesztésről. Az egyes termékek külön-külön is jól használhatók, a nagyfokú átjárhatóságnak (natív fájlokkal való munka, közös színkezelés, egységes arculat és kezelőfelület) köszönhetően ugyanakkor együtt a legütőképesebbek. A Creative Suite 3 középpontjában az Adobe Flash technológia áll; bármin is dolgozunk, az eredményt Flash-be exportálhatjuk, majd az elkészült alkotást könnyedén publikálhatjuk az interneten vagy egyéb fórumokon.

flash2.jpg

Fókuszban az Adobe Flash technológia

Ahogy már korábban is hírt adtunk róla, a Creative Suite 3 kulcsszoftvere egyértelműen az Adobe Flash CS3 Professional, amely - az Adobe After Effects szoftverhez hasonlóan - mostantól csak egy változatban lesz elérhető. Az új funkciókon kívül az új Flash legnagyobb előnye a többi CS3 termékkel való kiváló együttműködési képesség; a CS3 programokkal készített alkotásokat natív formában Flash-be exportálhatjuk, majd tovább szerkeszthetjük, az eredményt pedig FLV-be menthetjük vagy visszatölthetjük az eredeti szoftverbe, ahol folytathatjuk a munkát. Ezzel időt és fáradságot takaríthatunk meg: a CS3 szoftverekben készült projekteket egyetlen kattintással importálhatjuk más CS3 alkalmazásokba, méghozzá anélkül, hogy lezárnánk a kompozíciót. A színek, vektorok, rétegek továbbra is szerkeszthetők maradnak.

flash.jpg

Ilyen módon megvalósult az, amit a kreatív alkotók közössége várt az Adobe-Macromedia egyesüléstől, a két szoftverház termékei ugyanis mostantól a készítők szándéka szerint tökéletesen együttműködnek. Így például olyan szoftverekkel is készíthetünk online tartalmakat, amelyeknek alapvetően nincs közük a webhez. Ez áttörést jelenthet a kreatív munkafolyamatok terén, valamint minden valószínűség szerint a Flash technológia további térhódítását hozza magával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.