Hirdetés
. Hirdetés

Adobe Media Player letöltés

|

Televíziós és tartalomszolgáltató vállalatok támogatják az Adobe első AIR-ben fejlesztett alkalmazását, amely HD videó sugárzására is képes.

Hirdetés

Az Adobe bejelentette, hogy a jelentősebb televíziós társaságok és a piacvezető tartalomszolgáltatók (CBS, PBS, Yahoo! Video, Meredith Corporation, Blip.tv, Fora.tv, Motionbox, MyToons, StimTV) szorosan együttműködnek az Adobe-val, és a jövőben az Adobe Media Player alkalmazást kívánják használni tartalomszolgáltatási célokra.

"Az interaktív webes videoszolgáltatás úttörőjeként az Adobe elkötelezte magát a következő generációs tartalomszolgáltatási technológiák mellett. Az Adobe arra törekszik, hogy ne legyen különbség a televízió és az online videoszolgáltatás között" - mondta Jim Guerard, az Adobe Dynamic Media alelnöke. "Az Adobe Media Player innovatív eszközeinek köszönhetően a tartalomszolgáltatók kiváló minőségű videókat készíthetnek és sugározhatnak, amelyek online és offline is elérhetők. A médiavállalatokkal együttműködve olyan, személyre szabható műsorokat nyújthatunk ügyfeleinknek, amelyeket bármikor megtekinthetnek."

Az Adobe Media Player egy egyszerű asztali (desktop) médialejátszó, ami a felhasználók és a szolgáltatók számára is új lehetőségeket kínál. A lejátszó a teljes képernyős élő sugárzás (streaming) mellett lehetőséget biztosít a videók letöltésére, így azok akár offline is megtekinthetők. A felhasználók kijelölhetik kedvenc műsoraikat, így automatikusan hozzájuthatnak a legújabb epizódokhoz.

Technikai háttér - AIR és Flash
Az Adobe Media Player az Adobe első AIR alapú szoftvere. (Az Adobe Integrated Runtime egy olyan futtatókörnyezet, amellyel interaktív internetes alkalmazásokat - platformtól függetlenül - asztali alkalmazássá alakíthatunk.) A televíziós adások és az online videók sugárzása az új lejátszó gerincét képező, Emmy-díjas Adobe Flash technológiára épül. A platform-független Adobe Media Player olyan nyílt szabványokra alapul, mint a Really Simple Syndication (RSS) és a Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL). Az alkalmazás teljesíti a felhasználók egyik régi vágyát: böngésző nélkül is képes lejátszani az internet legnépszerűbb videoformátumát, a Flash videót.

Tartalomszolgáltatók az Adobe médialejátszója mellett
"Már nagyon várjuk, hogy az Adobe-val együttműködve, a Media Player segítségével a felhasználók asztali számítógépeire is eljuttassuk a PBS kulturális, tudományos, történelmi és hírműsorait" - mondta Jason Seiken, a PBS Interactive alelnöke. "A PBS rendkívül fontosnak tartja, hogy minél több ember hozzáférhessen ezekhez a műsorokhoz."

"A Yahoo! Videos által szolgáltatott tartalmak a Media Playernek köszönhetően bármikor megtekinthetők, miközben a felhasználók a Yahoo! élmény részesei maradnak" - mondta Mike Folgner, a Yahoo! Videos vezérigazgatója.

Az Adobe Media Player új terjesztési, terjeszkedési és mérési lehetőségeket biztosít a videoközpontú tartalomszolgáltatók számára. Ilyen opció például a felhasználóhoz köthető, dinamikus hirdetések megjelenítésére. A médiavállalatok személyre szabhatják a lejátszó felhasználói felületét, így könnyen összeegyeztethetik a cég brandjével és a kiválasztott videó jellegével. Az Adobe Media Playerrel részletes kimutatás készíthető az adatforgalomról. A lejátszót olyan tartalomvédelmi funkciókkal látták el, mint az adatvédelmi kódolás streaming esetén vagy az identitás alapú védelem.

Kompatibilitás és hozzáférhetőség
Az Adobe Media Player angol nyelvű bétaverziója mától letölthető az Adobe Labs oldalról. Az alkalmazás egyelőre a Microsoft Windows és a Mac OS X operációs rendszerekkel kompatibilis. A lejátszó végleges változata 2008 elején várható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.