Hirdetés
. Hirdetés

Adobe újdonságok

|

Megjelent az Adobe Flex Builder 3 és az Adobe AIR. A webfejlesztő szoftver új kiadása Standard és Professional változatban kapható.

Hirdetés

Az Adobe Flex Builder 3 Standard egy Eclipse alapú webfejlesztő eszköz, mely intelligens kódszerkesztést, interaktív hibakorrigálást és vizuális tervezőfelületet kínál az interaktív internetes alkalmazások (Rich Internet Application - RIA) készítőinek. A program szoros együttműködésre képes az Adobe Creative Suite 3 szoftvereivel, így a kreatív szakemberek könnyebben dolgozhatnak együtt a fejlesztőkkel.

Az Adobe Flex Builder 3 Professional szoftvert - a Standard változat funkcionalitásán túl - olyan kódoptimalizáló lehetőségekkel ruházták fel, mint a memória- és teljesítményoptimalizálás, a működésteszt és a sebességnövelés.

Az Adobe Flex nyílt forráskódú fejlesztés. A platformfüggetlen Flex 3 alkalmazások kompatibilisek a legnépszerűbb böngészőkkel és operációs rendszerekkel, az Adobe AIR szoftvernek köszönhetően pedig asztali alkalmazásként is futtathatók. A fejlesztőeszköz Windows és Macintosh platformra kapható, míg az SDK továbbra is ingyenes.

Újdonságok a Flex 3-ban:
? PHP, ASP.NET projektvarázslók
? MXML, ActionScript, CSS szerkesztési lehetőség
? kódrészek kiemelése, kódrendezés
? interaktív hibakorrigálás
? memória- és teljesítményoptimalizálás
? felhasználói felület tervezése és tesztelése beépített sablonokkal
? interaktív adatelemzés és diagramkészítés a fogd-és-vidd módszerrel
? akár offline is futtatható asztali alkalmazások generálása Flex alkalmazásokból
? fejlett adatszinkronizálás back-end rendszerekkel
? kisebb méretű SWF fájok exportálása
? magasabb fokú integráció a böngészőkkel
? együttműködés az Adobe Flash CS3, az Adobe Illustrator CS3, az Adobe Photoshop CS3 és az Adobe Fireworks CS3 szoftverekkel

RIA alkalmazások a desktopon
Az Adobe AIR első teljes verziójával a webfejlesztők HTML, Ajax, PDF és Flash/Flex programozói tudásukat felhasználva desktop RIA alkalmazásokat készíthetnek, amelyek egyesítik a webes és a desktop szoftverek előnyeit. Egyfelől bárhonnan, bármilyen környezetből és bármikor elérhetők, másfelől képesek kezelni a számítógépen lévő állományokat, és együttműködhetnek a többi desktop alkalmazással. Az AIR igyenesen letölthető Windows és Macintosh platformra (hamarosan Linuxra is).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.