Hirdetés
. Hirdetés

Agrárkereskedelmi modul a rEVOLUTION-től

|

A Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez készült kiegészítés a magyar agrárkereskedelmi vállalkozások működését veszi alapul.

Hirdetés

A modul a mezőgazdaság területén a termelők és a piac között közvetítő szerepet betöltő agrárkereskedelmi és agrárintegrátor közép- és nagyvállalatok speciális folyamataihoz ad értékes támogatást.

Ilyen iparági sajátosság például, hogy a hosszú termelési ciklus miatt a termelők jelentős mértékben támaszkodnak bankhitelekre, melyeket nyilván kell tartani, a termeléshez szükséges alapanyagok (vetőmag, vegyszerek stb.) felhasználása nehezen tervezhető előre, míg elszámolásuk utólag, a termeltetési fedezet figyelembevételével történik. Ugyancsak specifikus igény a közraktározás, a közraktárjegyek kezelése.

Az agrárkereskedelmi és agrárintegrátor vállalatok jellemzően több tucat vagy több száz termelővel állnak kapcsolatban, akiknek a termeléshez szükséges alapanyagok mellett a kötelező nyilvántartást, a termények értékesítését, az ezzel összefüggő logisztikát is biztosítják, és szerepet kapnak az agrártámogatásokkal és bankhitellel kapcsolatos adminisztrációs kötelezettségek teljesítésében is. A szertágazó feladatkör és a nagy ügyfélszám jelentős adminisztrációs kapacitást feltételez, ami a komolyabb piaci szereplőknél egyértelműen megköveteli egy fejlett, az iparág specialitásait kezelő rendszer alkalmazását.

- Amíg a hazai közép- és nagyvállalatok körében szinte minden ágazatban 80 százalékot meghaladó a vállalatirányítási rendszerrel való ellátottság, addig a mezőgazdaságban még a nagyvállalatoknál is csak elvétve találunk fejlett rendszereket - mutatott rá Juhász Zsolt, a rEVOLUTION üzletfejlesztési igazgatója. - Ennek részint az az oka, hogy a fejlesztők sokáig nem foglalkoztak ezzel a speciális területtel. Ezt a hiányt pótolja agrárkereskedelmi modulunk, amely nem csupán egy általános rendszer adaptálása, hanem rengeteg speciális információ, folyamat, összefüggés, bizonylat, dokumentum kezelését teszi lehetővé az agrárcégek működési logikájához igazodva.

A Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerbe beépülő modul ezzel naprakész, pontos elszámolást tesz lehetővé a termelők és vásárlók, valamint egyéb külső szereplők, például a bank és az állam felé. A fejlesztő több, sikeresen zárult projektjének tapasztalatait hasznosító iparági modul néhány hét alatt bevezethető - a testre szabást, oktatást és adatfeltöltést is beleértve.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.