Hirdetés
. Hirdetés

Akku nélkül működő mobil eszközt fejlesztettek ki

|

Az aprócska szenzor a hálózati router rádióhullámaiból nyeri az energiát.

Hirdetés

Az eindhoveni műszaki egyetem kutatói egy olyan aprócska hőmérséklet érzékelőt fejlesztettek ki, amelynek működtetéséhez nem szükséges akkumulátor. A két négyzetmilliméteres eszköz ugyanis a helyi vezeték nélküli hálózat rádióhullámaiból nyeri a működéséhez szükséges energiát. Egyelőre ehhez az eszköznek 2,5 centiméternél nem szabad távolabb lennie a speciális kialakítású hálózati routertől. A kutatók reményei szerint a hatótávolságot egy éven belül egy méterre, később pedig akár öt méterre is képesek lesznek kiterjeszteni. A szenzor energiafogyasztása rendkívül alacsony, és festék-, illetve vakolatréteg alatt is használható lesz.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.