Hirdetés
. Hirdetés

Akkumulátorgondokkal küzd az új iPad?

|

Felhasználói visszajelzések szerint a harmadik generációs táblagéppel megint probléma akadt. Az Apple cáfol és magyaráz.

Hirdetés

apple ipad 3 tablet
Amint arról egy hete beszámoltunk, a közelmúltban bemutatott iPad 3 hajlamos a túlmelegedésre. Az erről szóló első hírek az Apple hivatalos fórumaiban jelentek meg: egyes felhasználók arra panaszkodtak, hogy a tablet a korábbi verziókkal ellentétben érezhetően felforrósodik használat közben. Tesztek szerint egyes erőforrásigényes alkalmazások – például játékok – futtatása közben az iPad 3 valóban magasabb hőfokra melegszik, mint elődje, az iPad 2. Mérnökök az Infinity Blade II akciójáték futtatása közben 46 C ̊ fokos üzemi hőmérsékletet mértek az eszköz elő- és hátlapján; ráadásul azt is megfigyelték, hogy az akkumulátor nem töltődött a program használata alatt. Az Apple korábban kiadott közleményében cáfolta a híreket, a cég szerint az eszköz az előre meghatározott hőmérsékleti határértéken belül működik.

A fenti vita még el sem ült, amikor újabb beszámolók érkeztek az iPad „defektes” működéséről. Két probléma is felmerült akkumulátorával kapcsolatban. Az egyik szerint a kijelzőn hamarabb jelenik meg a 100 százalékos töltöttségi szint, mint hogy azt valójában elérné a készülék, a másik felhasználói visszajelzés szerint pedig az új generációt sokkal tovább tart maximumra tölteni, mint elődjét.

Dr. Raymond Soneira, a Displaymate Technologies-től jelezte, hogy a töltöttségkijelzés pontossága nem az erőssége az új tabletnek. A szakember úgy találta, hogy legalább egy órát kell még azután tölteni az eszközt, miután az már 100 százalékos töltöttségi szintet jelez. És, mint kiderült, Soneirának igaza van, de ez a jelenség nem csak az új iPadre jellemző. Az összes iOS eszköz hamarabb küld töltéstelített jelzést a felhasználónak, mégpedig azért, hogy elkerülje a túltöltés esetét. Ugyanis, amikor tényleg eléri a maximumot, leáll a folyamat, ám néhány százalékos merítést követően újra töltődni kezd(ene) a beépített telep, ha az adott készüléket birtokló felhasználó nem csatlakoztatja le a tápról. Ez a relatíve gyors ütemben ismétlődő jelenség pedig hamar kifárasztja az akkumulátort, aminek gyors kapacitáscsökkenés lesz a vége.

Kiderült az is, hogy a hosszabb töltésről szóló jelentések is igazak. Ennek az az egyszerű magyarázata, hogy az új táblagépben nagyobb akkumulátor található, amit értelemszerűen tovább tart feltölteni. Vagyis nem hibával, hanem funkcióval (it’s not bug, but feature) állunk szemben. Az iPad 2-ben 25 wattos akku dolgozott, az új modellben viszont már 42,5 wattos - könnyen belátható tehát, hogy indokolt a töltésidő-különbség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.