Hirdetés
. Hirdetés

Akvizícióval fejlesztik a PayPal-t

|

A PayPal-t is tulajdonló eBay megvásárolta a német BillSafe-et. Az eBay számára azért volt kecsegtető az ügylet, mert így egy új technológiával tudja kiegészíteni a PayPal fizetési rendszerét.

Hirdetés

 

Az egyelőre ismeretlen feltételekkel létrejövő akvizíciótól azt reméli az eBay, hogy így ki tudja egészíteni a PayPal online rendszerét a BillSafe úgynevezett purchase-on-voice nevű megoldásával, ami lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy olyan számlát kapjanak, amit csak azután kell kifizetni, ha a megrendelést követően átvették a kiszemelt portékát. Vagyis így csökkenthető a vevők kockázata, hisz nem járhatnak úgy, hogy a rossz szándékú eladó becsapja őket, aki az eladási árhoz eddig akkor is hozzájutott, ha nem küldte el a megvásárolt terméket.

A purchase-on-invoice (vagyis az utánvétes fizetés) rendkívül népszerű Németországban, Ausztriában, Svájcban és Hollandiában. Márpedig csak Németországban az eBay 15 millió felhasználóval rendelkezik. Vagyis arra lehet számítani, hogy hamar népszerű lesz az online fizetések során ez a megoldás.

- A PayPal szeretné a rendszerét biztonságosabbá tenni, épp ezért örvendetes, hogy egy olyan újítást tudunk bevezetni az ügyfeleink számára, ami egy általuk már ismert fizetési mód online megvalósulása. Ezáltal ügyfeleink még több vásárlást hajtanak majd végre, ami végső soron a kereskedőink számára is jó hír, hiszen így még több árbevételre tehetnek szert - írta Arnulf Keese, a PayPal Germany ügyvezető igazgatója közleményében.

Az eBay BillSafe akvizíció ezenkívül kiegészítheti a már eddig is létező Bill Me Later PayPal szolgáltatást, ami lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy ha szeretnének, részletekben fizessenek.

Egyébként már több hasonló cég is próbálkozik a purchase-on-invoice technológia megvalósításával, beleértve például a Billpay-t. Az eBay számára egyébként nem ismeretlen a most felvásárolt BillSafe vállalkozás, ugyanis még 2010 októberében kisebbségi részesedést szerzett benne.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.