Hirdetés
. Hirdetés

Ál-hackerek zsarolják az amerikai T-Mobile-t

|

A híresztelésekkel ellentétben a hekkereknek nem sikerült hozzáférniük az amerikai T-Mobile rendszeréhez.

Hirdetés

A múlt hét végén az egyik internetes weboldalon olyan információk jelentek meg, amelyek a T-Mobile USA informatikai rendszerének feltörésére utaltak. A weblapon az állítólagos hekkerek azt közölték, hogy "A birtokunkban van minden: az adatbázisaik, a bizalmas dokumentumaik, a szervereken futó programjaik, a szkriptjeik és a pénzügyi információik is."

Az állításukat alátámasztandó egy naplóállományra emlékeztető listát is közzétettek, amelyben a T-Mobile számos szerverére vonatkozó információ is megtalálható volt. Az eddig ismertetlen személyek a birtokukba került összes adatot, információt, stb. megvásárlásra ajánlották fel. Állításuk szerint korábban már felkeresték a T-Mobile versenytársait, de ők nem mutattak érdeklődést a "zsákmány" iránt, így most bárki megveheti azt.

 

 

adatvesztes.jpg


A hekkerek által publikált írás megjelenése után azonnal megkezdődtek a vizsgálatok az amerikai T-Mobile-nál. Az első vizsgálati eredmények mostanra váltak elérhetővé. Ezekből az derül ki, hogy a hekkereknek nem sikerült behatolniuk a társaság informatikai rendszerébe. A hekkerek által közzétett adatoknak ugyan lehetett valóságtartama, de azokat az információkat nem a rendszerek feltörésével szerezték meg, hanem egy T-Mobile dokumentum kerülhet a birtokukba, amely nem tartalmazott ügyféladatokat. "Nincs bizonyíték arra, hogy a T-Mobile biztonsági rendszerét sikerült meghekkelni, és arra sincs, hogy egyéb biztonsági esemény következett volna be." - áll a T-Mobile USA közleményében.

A cég szóvivője azonban arra a kérdésre nem kívánt válaszolni, hogy a hekkerek által közzétett információk minként kerülhettek ki a társaságtól, ugyanis ennek vizsgálata még folyamatban van. Korábban a T-Mobile hangsúlyozta, hogy ha bármilyen, ügyfelekkel kapcsolatos információ sérül, akkor az érintetteket, amilyen hamar csak lehet, értesíti.

A hír a Computerworld.hu biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.