Hirdetés
. Hirdetés

Alacsony fogyasztású Seagate HDD-k

|

A Segate 1 terabájt kapacitású, energiatakarékos merevlemezei nagyvállalati felhasználáshoz és asztali gépekhez készülnek.

Hirdetés

A cég az "első, második generációs" meghajtókként emlegeti az újdonságokat. A SATA csatolófelületű Barracuda 7200.11 modellt az asztali gépekhez, míg a Barracuda ES.2 meghajtót nagyvállalati alkalmazásokhoz kínálja a gyártó. A PMR (Perpendicular Magnetic Recording) technológiát használó meghajtóknak 32 megabájt gyorsítótára van és 4 lemezen kínálják az 1 terabájt kapacitást, melyek 7200-at forognak percenként.

"Dobozos" kiszerelésben is árusítják majd őket az üzletekben, és az OEM vásárlók számára is rendelkezésre állnak majd. A harmadik negyedév során kezdik meg a szállításukat, áruk nagyjából 400 dollár lesz a tengerentúlon.

A Barracuda ES.2 az első Seagate meghajtó, mely a SATÁ-n kívül, opcionálisan SAS (Serial Attached SCSI) interfésszel is rendelhető.

A gyártó a Barracuda 7200.11 meghajtóról 105 megabájtos másodpercenkénti folyamatos adatátviteli sebességet közöl, mely ha igaz, a legmagasabb az asztali meghajtók között. Mi több, "üresjáratban" mindössze 8 wattos fogyasztással büszkélkednek, de azt is állítják, hogy az újdonság 55 százalékkal kevesebbet fogyaszt mit a konkurens modellek, köszönhetően a PowerTrim szolgáltatásnak.

A Hitachi és Samsung már jó ideje a piacon van az első generációs PMR technológiát használó, 1TB-os meghajtóival, de a kevéssé ismert Iomega és Buffalo is kínál ilyen kapacitású meghajtókat.

A Seagate négylemezes megoldásával szemben a Samsung három lemezt, míg a Hitachi ötöt használ meghajtóiban.

barracuda.jpg

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.