Hirdetés
. Hirdetés

Alcatel-Lucent GPON 4.5 itthon is

|

A GPON gigabites passzív optikai hálózati megoldásait mutatta be az Alcatel-Lucent. A 4.5-ös verzióval szeretnének tarolni Magyarországon is.

Hirdetés

Az Alcatel-Lucent az a cég, amely a 21. században a globális kommunikációs változások vezetője - ismertette Christian Kahrer a magyarországi technikai eladások vezetője. Szerinte ez azért jelenthető ki, mert a cég rengeteg technológia birtokosa, nagyon sok komoly stratégiai partnerséget kötött, erőteljes a kapcsolatuk minden távközlési szereplővel a piacon.

A párizsi székhelyű cég éves szinten 17,8 milliárd eurós árbevételt mutatott fel, a cégnél a bevétel több mint 15 százalékát, 2,7 milliárd eurót költenek kutatás-fejlesztésre. A cég bevételeinek 33 százaléka Európából származik, 32 százaléka Észak-Amerikából, 17 százalék Ázsiából és 18 százalék a fennmaradó területekről. Ami az üzletági megoszlást illeti, a legnagyobb hányada a bevételnek - 73 százalék - távközlési szolgáltatóktól származik, a szolgáltatások 18 százalékkal, a vállalati szegmens pedig 9 százalékkal képviseli magát.

Az Alcatel-Lucent birtokában van a Bell Labs, így nem meglepő, hogy 25 ezer bejegyzett találmány van a birtokában - közöttük olyanok, mint a lézer vagy a tranzisztor - munkatársaik hat Nobel díjat nyertek tudományos tevékenységükkel.

Ami a GPON hozzáférési technológiát illeti, az Alcatel-Lucent világviszonylatban 2008 első negyedévében 67 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett, a Dell'Oro Group becslése szerint. Az Alcatel-Lucent kiemelt ügyfelei közé tartozik ezen a területen a Belgacom, Kpn, AT&T és a France Telecom - magyar cég referenciával egyelőre nem rendelkeznek.

Adámy Zsolt mérnök, az optikai hozzáférései technológiák szakembere részletesen ismertette a GPON technológiát, ami cégük esetében a 4.5-ös változatnál tart. Szerinte a távközlési szolgáltatók meglévő hálózatukat egyre jobban ki szeretné használni, növelni kívánják az felhasználókra jutó átlagos bevételt. Hogy a GPON technológia egy előnyét említsük csupán: az ADSL technológiához képest egy központtal nagyobb távolságra lehet kiszolgálni az ügyfeleket, míg az ADSL esetében ez a távolság hét kilométer addig a GPON-nál 20 kilométer.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.