Hirdetés
. Hirdetés

Álmaink kameráját készítette el a Google

|

A Google Clips mesterséges intelligenciával rendelkezik, és teljesen önállóan készíti el a jobbnál jobb fotókat. Lelke a a Myriad 2 nevű processzor, amiről valószínűleg még sokat fogunk hallani.

Hirdetés

Hirdetés

A Google Clips mesterséges intelligenciával felruházott videokamera-fényképezőgép hibridet a barátok, rokonok, házi kedvencek és meghitt családi pillanatok megörökítésére fejlesztették ki. Önállóan dolgozik, felismeri az arcokat,  és minél többet lát valakit, annál több fotót készít róla.

Működése nem csak a Google AI-szakértelmén alapul: fontos szerepet játszik benne az Intel által tulajdonolt lapkagyártó, a Movidius "vizuális feldolgozó egysége" (visual processing unit, VPU), a Myriad 2 is. Ezt a processzort kifejezetten gépi látással kapcsolatos feladatokra tervezték, és korábban már bemutatkozott a Google Project Tango eszközeiben, illetve a DJI autonóm drónjaiban.

A Google Clips.

A Clips a felhő helyett a teljes AI feldolgozást az eszközön végzi, ami egyrészt javítja az adatbiztonságot (nem lehet menet közben meghekkelni az adatokat), másrészt növeli az üzemidőt (a működéshez nincs szükség a telepet lemerítő állandó internet-kapcsolatra).

A kamera tervezett ára 250 dollár; a megjelenés időpontja egyelőre nem ismert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.