Hirdetés

Álomszép és nagyon zöld az Apple új főhadiszállása

|

Áprilisban megnyílik a 12000 dolgozónak otthont adó Apple Park, ahol még a vécék formatervezése is az iPhone-okat idézi.

Hat évvel azután, hogy Steve Jobs bemutatta az Apple új kampuszának terveit, az Apple Park nyitásra kész. Az Apple dolgozói áprilisban kezdik az átköltözést, és hat hónappal később több, mint 12000 ember dolgozik majd a cég cupertinói főhadiszállásán.

Jobs egy több, mint 260000 négyzetméteres, repülő csészealjra emlékeztető, üvegborításos épületet képzelt el, és a cég most egy ezer férőhelyes, Steve Jobs Theater névre keresztelt előadóteremmel tiszteleg alapítója emléke előtt.

A kilencezer fával beültetett parkban több kilométernyi sétaút csábít barangolásra és kocogásra. A környezetkímélő technológiák jóvoltából a gigantikus épület az év háromnegyedében semmilyen fűtést és légkondícionálást nem igényel. Az energiaellátásról a tetőn elhelyezett, 17 megawattos napelem-rendszer gondoskodik.

Az Apple szigorú szabályokat szabott a tervezőknek és a kivitelezőknek. Egyetlen zavaró visszatükröződés sem törhette meg például az üvegborítás eleganciáját. A lift gomjai az iPhone home gombjára emlékeztetnek, és még a vécék formatervezése is az Apple mobilját idézi.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!