Hirdetés
. Hirdetés

Alszik a Microsoft, terjed a Google Docs

|

Egy új felmérés szerint, a biztonsági cégek aggodalmaskodása ellenére is terjed a felhő alapú alkalmazások iránti bizalom.

Hirdetés

Az IDC egyik felmérése alapján már komoly kihívást jelent a fizetős Office programok számára az ingyenes Google Docs. A legnagyobb vetélytárs cluod-irodájának késedelme miatt a Google komoly előnyt szerezhet, a weben működő irodai programok területén.

A tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a cégek ötöde már aktívan használja a Google megoldását, bár sok esetben még a Microsoft Office is megtalálható az alkalmazottak gépein.

A megkérdezett amerikai vállalkozások vezetői kiemelték, hogy a webes alkalmazások megkönnyítik a távmunkát, a kooperációt és költségtakarékosak. A gyors növekedésnek az is oka lehet, hogy lassan a Google levelezőprogramja is bedolgozza magát a céges programok közé. A magán felhasználás pedig sok esetben motiválja a céges választásokat is.

Az IDC utoljára 2007-ben vizsgálta a Google Docs piaci részesedését, ami akkor alig érte el az 5 százalékot, mára ez a szám mintegy 20 százalékra növekedett. Az IDC elemzői szerint ha ilyen ütemben folytatódik a Google térnyerése a webes office területén, a Google hamarosan megfoszthatja a Microsoftot a piaci előnyétől.

A Google okos stratégiáját mutatja az is, hogy a héten várhatóan bemutatják azt az irodai alkalmazás csomagot, amely webes alapokra helyezve segítené a kormányzati és hivatali munka összehangolását. Bár több biztonsági cég rémisztgeti a világot a cloud computing biztonsági hiányosságaival, úgy tűnik a felhasználókat nem sikerült eltántorítani a használatuktól.

A felmérés ugyan nem foglakozott most a többi trónkövetelővel, de az tisztán látható, hogy ezeknek a programoknak a többsége hamarosan már nem foglalja majd a drága winchester kapacitásunkat, s a céges licenc is csak néhány regisztrációs formula kitöltésébe kerül majd.

A Microsoft kicsit későn ébredt rá, hogy a Google már beosont azokra a korábban jól védelmezett területekre, ahonnan a redmondi óriás bevételeinek jelentős része származik. A kérdés csupán az, hogy a 2010-re ígért webes Office képes lesz-e visszahódítani a felhasználókat?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.