AMD Phenomok a Gatewaynél

|

A Gateway a második jelentős PC-gyártó a HP után, mely az AMD négymagos Phenom processzorait kínálja gépeiben.

A most már az Acer részét képező PC-gyártó a játékosoknak és vastag pénztárcájú számítógép-rajongóknak szánt, négymagos AMD Phenom alapú gépeket - GM5664 és GT5662 - jelentett be. Így a Gateway a második jelentős PC gyártó, mely négymagos Phenomot kínál. Januárban a Hewlett-Packard a Pavilion Media Center m8330f-el volt az első, aki a nagy gyártók közül ilyen processzorral szerelt gépet kínált.

Mint arról beszámoltunk, az AMD-nek pont a legrosszabb pillanatban, a karácsonyi csúcsidőszak előtt támadt problémája a Phenomokkal és a kiszolgálókba szánt testvérével, az Opteronnal; az adatok másodszintű gyorsítótárból a harmadszintűbe történő írása során fellépő hiba nagy mértékben érintette a processzorok teljesítményét.

gm5664.jpg
GM5664

A PC gyártók közül sokan úgy tekintenek az AMD-re, mint az Intel négymagos processzorainak olcsó alternatívájára, és az év eleji kínálatfrissítés kapcsán valószínűleg még több Phenom-alapú asztali gépet látunk majd. Annak érdekében, hogy az AMD a kijavított CPU-t elterjessze a piacon, valószínűleg nagyon jó ajánlatokkal keresi majd meg az OEM partnereit.

gt5662.jpg
GT5662


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.