Hirdetés
. Hirdetés

Amerikában startolt a magyar egészségügyi kereső

|

A legnagyobb Web 2-es egészségügyi konferencián – San Fanciscoban mutatkozott be az egészségügyi kérdésekre komplex válaszokat adó magyar új internetes szolgáltatás.

Hirdetés

Könnyen kezelhető és áttekinthető, ingyenes keresőszolgáltatást indított egy magyar fejlesztőcsapat orvosok, kutatók, szakértők, betegek és érdeklődők részére. A különböző szempontok szerint csoportosított találatokból összeálló kép lényegesen árnyaltabb, mint egy hagyományos keresési megoldás esetében.

A Health 2.0 konferenciára, San Franciscóban október elején gyűltek össze a legújabb webes egészségügyi megoldások fejlesztői. A webes orvoslás és a Web 2.0 témakörével foglalkozó rendezvényen a világ minden tájáról pályázó kétszáz vállalkozás közül végül összesen 15 számára biztosítottak bemutatkozási lehetőséget az amerikai szervezők. A legérdekesebbnek ítélt fejlesztések között prezentálhatott a magyar nyelvű keresésben évek óta élenjáró WebLib, amely a konferencián indította el vadonatúj webes megoldását a HealthMash.com-ot. 


Új technológia   

A budapesti fejlesztők ugyan nem a Google babérjaira pályáznak, de a most elindított angol nyelvű egészségügyi megoldáskereső szolgáltatással mégis szeretnének a tengerentúlon sikereket aratni.

 

A HealthMash egy új szemléletű keresőtechnológiát ötvöz a megbízható adatokra építkező egészségügyi tudásbázissal, s ezért tud lényegesen precízebb válaszokkal szolgálni a felhasználók által keresett problémákra. Az interneten már elérhető információforrások közül természetesen ma már nem elegendő a szakmai cikkek, kutatási eredmények, tudományos adatbázisok mélyén lapuló adatok megjelenítése. A felhasználók a találatok között fényképeket, videókat, prezentációkat, sőt könyveket, blog- és Twitterbejegyzéseket is találhatnak, így kaphatnak átfogó képet a keresett témakörről.    


healtmashs.jpg

 

Technológiáját tekintve a HealthMash azért számít újdonságnak, mivel a keresett témában híreket, kutatási eredményeket csak olyan oldalakról gyűjt, amelyeket a fejlesztők megbízhatónak ítéltek. Az egészségügy területén erre igen nagy szükség mutatkozik, hiszen az ellenőrizhetetlen források, megkérdőjelezhető értékű, sőt akár hamis válaszokat is kínálhatnak egy-egy nehezen körüljárható probléma esetén. A találatok között természetesen megjelennek, a videós és közösségi oldalak kapcsolódó hivatkozásai is, hiszen egyre több kutató használja mindennapi munkájához a Youtube és a Twitter szolgáltatásait. A közösségi oldalakon megjelenő tartalom ugyan nem tekinthető szigorúan szakmainak, mégis egyre kevésbé megkerülhető, ha valaki teljes képet szeretne nyújtani egy adott témában.


Szakembereknek és laikusoknak egyaránt

Az orvosok, kutatók, szakértők és betegek részére a HealthMash mostantól egy olyan könnyen kezelhető és jól áttekinthető szolgáltatást kínál, amelyet bárki ingyenesen használhat világszerte. Az egyes betegségekre keresve nem csak azok definícióját találhatják meg a téma iránt érdeklődők, hanem a lehetséges kezelési módozatokat, az alkalmazható gyógyszereket, az alternatív gyógymódokat, sőt a kísérleti fázisban levő tudományos eredményeket, szakmai publikációkat is. A különböző szempontok szerint csoportosított találatokból összerakható kép lényegesen árnyaltabb, mint egy hagyományos keresési megoldás esetében. A gyógyászat területére fókuszáló webes alkalmazásban azonban a felhasználók nem csak betegségekkel kapcsolatban találhatnak cikkeket, adatokat, az oldal mögött dolgozó tudásbázis a gyógyításban elterjedt hatóanyagokról, gyógynövényekről is számtalan információt szolgáltat.

 

A HealthMash nem csupán adatokat és forrásokat gyűjt össze, hanem megmutatja azok összefüggéseit is. Az újgenerációs egészségügyi, orvosi megoldáskereső használata ennek ellenére nem bonyolult, a találatai nélkülözik a duplikációkat, illetve sosem kínál a felhasználónak átláthatatlan mennyiségű találatot. Az új szolgáltatás segítségével a keresett kérdésekben így sokkal könnyebb megtalálni a releváns információt, a megfelelő válaszokat azok számára, akik hiteles információra számítanak az interneten is.

 

A fejlesztők tervei szerint a HealthMash és a mögötte halmozódó tudásbázis folyamatos továbbfejlesztésével az egészségügyi terület legmegbízhatóbb internetes megoldásává válhat, megkönnyítve a szakmabeliek, és a terület iránt érdeklődők eligazodását a webes információ dzsungelben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.